Firefox'a 3D'yi getiren 5 harika eklenti!

3D deneyimini tarayıcınıza taşımaya ne dersiniz? İşte bunu mümkün kılan 5 Firefox eklentisi!

3D teknolojisi sinemalarda ve evlerde kendine yer edinse de henüz web tarayıcılarında boy göstermeye başlamadı. Ancak çevrimiçi oyunlarda, videolarda ve belki de bazı web sitelerinde büyük bir eğlence sunacak 3D'nin tarayıcılara girmesi an meselesi.

Firefox'u şu an bir 3D tarayıcı olarak adlandıramayız. Ancak bazı eklentilerle 3D içerikler arasında gezinmeniz mümkün. İşte Firefox'unuzla 3D teknolojisinin tadına bakmanızı sağlayacak 5 eklenti

Foxtab

Foxtab, tarayıcınızın görünmünü değiştirerek sekmeleri kullanmayı daha keyifli bir hale getiriyor. Eklenti, favori sitelerinize bir tıklamayla erişebileceğiniz şık bir arayüz sunuyor. Herhangi bir web sayfasına sağ tıkayıp "Add To Top Sites"e tıklayarak FoxTab'ı genişletebilirsiniz.

Cooliris ve Color Inspector 3D

Farklı web sitelerini destekleyen Cooliris, resimler ve videolar arasında 3 boyutlu bir duvar üzerinde gezmenize izin veriyor

Cooliris 3D Wall

8.8MB'lık bir eklentiyi yüklemek istemeyebilirsiniz, ancak iyi bir 3D deneyimi sunan Cooliris'i en azından denemelisiniz. Kayan bir 3D galeri gibi çalışan eklenti ile YouTube videolarını, fotoğraf sitelerini, web sayfalarındaki bağlantılarını 3 boyutlu olarak görebilir, içerisinde dolaşabilirsiniz.


Color Inspector 3D

Bu üç boyutlu eklenti, bir resimdeki renk dağılımını üç boyutlu bir küp üzerinde gösteriyor. Küpü döndürerek farklı açılardan bakmanız mümkün. Eklenti, genel kullanıcı için bu görsel canlandırma dışında büyük bir fayda sağlamayabilir.

Anaglyph 3D ve Tilt

Anaglyph 3D ile 3D gözlüğünüze özel resimler oluşturabilirsiniz

Anaglyph 3D

3D gözlükleriniz varsa bu eklenti ile eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Analglyph 3D, herhangi bir iki boyutlu resmi üç boyutlu görünüme "dönüştürebiliyor". Herhangi bir resme tıklayıp "Image 3D" seçeneğini seçmeniz yeterli.



Tilt

Bu 3D eklenti, sadece donanımla hızlandırılmış WebGL'yi destekleyen donanımlarda çalışıyor. Eklenti, sayfanın 3 boyutlu bir sürümünü oluşturuyor. Eğlenceli yanının dışında, sayfalarda gezinmek için çok da faydalı olmayabilir.

Sonraki Haber

Forum