Firefox 3.5'i en erken ne zaman göreceğiz?

Mozilla'nın tarayıcısı Firefox 3.5'in çıkışı yılan hikayesine döndü: İşte yapılan son resmi açıklama

Mozilla, Firefox'un yeni sürümü için bir kez daha gecikme duyurusu yaptı. Normal şartlarda 2009'un başında çıkması beklenen Firefox sürümü, eklenen yeni özellikler ve üzerine uzun süren test süreci sonucunda daha önce ertelenmişti. Fakat Mozilla ortaya çıkan sonuçtan çok memnun değil ve bir kez daha erteleme bildirisi yapmak zorunda kaldı. Yapılan açıklamada bir tarih verilmesi, ancak Haziran'a kadar yeni Firefox'un hazır olamayacağının altı çizildi...

Sizlere daha önce de duyurduğumuz gibi ilk planlarda Firefox 3.1 olarak yayınlanacak olanın tarayıcının yeni sürümünün 3.5 olmasına . Konuyla ilgili açıklama yapan Firefox yöneticisi Mike Beltzner, son ertelemenin yeni JavaScript motoru TraceMonkey ve veri gizliliği konularında devam eden çalışmalar nedeniyle gerçekleştiğini belirtti.

Her ne kadar tüm bu gecikmeler kullanıcıların canını sıksa da, TraceMonkey'in heyecan verici özellikleri Firefox 3.5'u beklemeye değer kılıyor. Yeni JavaScipt motorunun dikkat çeken özelliklerinden biri eklenen etiketi ile Flash ve benzeri video gösterim teknolojileri için ayrı bir eklenti yüklenmesine gerek duymayacak olması.

Sonraki Haber

Forum