Ferrari'nin ilk elektrikli modeli geliyor

Ferrari'nin ilk elektrikli aracı önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak. Ancak fiyatı Porsche Taycan Turbo GT'nin iki katı kadar olacak gibi görünüyor.

Elektrikli otomobillerin yüksek performanslar göstermesiyle beraber bir süredir spor otomobil üreticileri de elektrikli modellerini otomobil severlere sunuyorlar. Şimdi de sırada Ferrari'nin ilk elektrikli modeli var.

Elon Musk'ın, elektrikli otomobillerin yavaş, hantal ve itici otomobiller olması gerekmediğini ispatlamasından sonra, yakıt maliyetinden ekonomi sağlayan bu teknoloji bütün otomobil üreticilerinin gündemine girdi. Ancak yüksek hızı ve gürültülü motorlarıyla gösteriş yapmak için tercih edilen spor otomobillerin de elektrikli motorlara dönmesi hepimizi şaşırtsa da, spor otomobil tutkunları arasında da ilgi görmeyi başardı.

BMW'nin, Mercedes'in, Porsche'nin elektrikli modelleri uzun zamandır piyasadayken şimdi Ferrari de elektrikli otomobil üreteceğini duyurdu.

İtalyan lüks ve spor otomobil üreticisinin elektrikli otomobili 2025 yılının sonlarında piyasada olacak ancak fiyatının yarım milyon dolardan fazla olacağı anlaşılıyor. 550 bin dolarlık ücretiyle Ferrari'nin elektrikli otomobili, Porsche Taycan Turbo GT'nin iki katı fiyat isteyecek.

Öte yandan henüz sadece fiyat seviyesi belli olan aracın, bir spor araba mı yoksa lüks bir SUV mu olacağı bilinmiyor.  Yani Ferrari yönetimi, herhangi bir planlama bile yapmadan, "bu işe gireceksek, en az 550 bin dolar isteriz" diye önden şartını belirlemiş.

Üretim sayısı artıyor ama fiyatlar düşmeyecek

Elektrikli modelin Ferrari'nin, İtalya'nın kuzeyindeki memleketi Maranello'da kurulan yeni tesisinde üretileceğini biliyoruz. 'E-bina' olarak adlandırılan bu yeni fabrikanın, Ferrari'nin kapasitesini yılda 14.000 arabadan 20.000'e çıkarmasına olanak sağlayacağı söyleniyor. Ancak üretim sayısı artmasına rağmen, Ferrari fiyatlarının yakın zamanda düşmesini beklemeyin.

Sonraki Haber

Forum