Ferrari'nin beklenen yeni SUV'u Purosangue'nin büyüleyici V12 motoru resmi olarak açıklandı

Ferrari'nin beklenen yeni SUV'u Purosangue'nin büyüleyici V12 motoru, yayınlanan Twitter mesajı ve kısa bir video ile ilk kez görücüye çıktı.

Ferrari'nin yeni bir SUV üzerinde çalıştığını yıllardır biliyorduk ve Purosangue olarak bilinen modelin ilk ön tanıtımı birkaç ay önce yayınlandı. Ancak Ferrari'nin en son ön tanıtımı son derece heyecan verici bir özelliği doğruladı: Ferrari’nin ilk SUV modeli, bir V12 motorla çalışacak.

15 saniyelik ön tanıtım videosu, motorun bazı iç kısımlarını ve bazı dramatik müziklerle kaplanmış klasik kırmızı kapağını ve en sonunda egzoz gürültüsünün sadece bir süper kısa klibini gösteriyor. Ferrari, motoru "yeni" olarak tanımlıyor, ancak GTC4Lusso'da zaten dört tekerlekten çekiş sistemi ile eşleştirilmiş olan F140 ünitesinin yeni bir sürümü olduğu tahmin edilebilir. Bunlar dışında çok fazla detay bulunmuyor, ancak şu anda satıştaki en güçlü içten yanmalı SUV olan 697 beygir gücündeki Aston Martin DBX707'den daha fazla güce sahip olacağı kesin.

Purosangue, şu ana kadar V12 motoruna sahip olan birkaç SUV'dan biri olarak prestijli bir konuma sahip olacak. Bu SUV’ların arasında şu anda üretimde olan tek model Rolls-Royce Cullinan ve diğer ikisi de üretim dışı olan Mercedes G65 ve Lamborghini LM002’ydi. Volkswagen Grubu da, Audi Q7, Bentley Bentayga ve VW Touareg'e farklı zamanlarda bir W12 motor yerleştirmişti.

V12'nin Purosangue'da sunulan tek motor seçeneği olmayacağını tahmin edebiliriz. Muhtemelen bu model için daha ucuz bir giriş noktası olarak çift turbo V8’e sahip bir model ve en az bir hibrit motorlu model olacaktır. Ayrıca Purosangue, Ferrari'nin ilk tamamen elektrikli motoruna sahip olmak için güçlü bir aday da olabilir.

Sonraki Haber

Forum