Ferrari kripto para kararını duyurdu

Ferrari, ABD’deki araçları için kripto parayla ödeme alacak. Planın Avrupa'ya da genişlemesi bekleniyor.

Ferrari’nin Pazarlama ve Ticaret Direktörü Enrico Galliera yaptığı açıklamada, şirketin ABD’deki lüks spor arabaları için kripto para birimiyle ödeme kabul etmeye başlayacağını ve gelen talepler doğrultusunda bu planın Avrupa’ya kadar genişletileceğini söyledi.

Açıklamaya göre bu karar Ferrari müşterilerinin çoğunun kriptoya yatırım yapması nedeniyle  piyasadan ve bayilerden gelen talepler doğrultusunda alındı. Galliera, "Bazıları servetlerini kripto para birimleri etrafında inşa eden genç yatırımcılar. Bazıları portföylerini çeşitlendirmek isteyen daha geleneksel yatırımcılar" diyor.

Galliera, Ferrari’nin kripto yoluyla kaç araba satmayı beklediğini söylemedi. Şirketin sipariş portföyünün güçlü olduğunu; 2025′e kadar tamamen dolu olduğunu ancak şirketin bu genişleyen evreni test etmek istediğini belirtti: “Bu, müşterimiz olmayan ancak Ferrari almaya gücü yeten insanlarla bağlantı kurmamıza yardımcı olacak”.

2022′de fiyatları 200.000 Euro (211.000 $) üzerinden başlayan ve 2 milyon Euro’ya kadar çıkan 13.200 araba satan İtalyan şirket, kripto planını gelecek yılın ilk çeyreğine kadar Avrupa’ya ve ardından diğer bölgelere genişletmeyi planlıyor.

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA), Ferrari’nin en büyük bölgesi olup, bu yılın ilk yarısındaki toplam otomobil sevkiyatının %46′sını oluşturuyor. Galliera, “ABD ve Avrupa’da ilgi aynı, çok büyük farklar görmüyoruz” dedi. CNBC'nin haberine göre Ferrari, ABD’deki ilk aşama için BitPay’e yöneldi ve Bitcoin, Ethereum ve en büyük stabilcoinlerden biri olan USDC ile işlemlere izin verecek. Ferrari farklı bölgelerde başka ödeme işlemcilerini kullanabilir.

Galliera, “Kripto para birimleri aracılığıyla ödeme yaparsanız fiyatlar değişmeyecek, ücret veya ek ücret olmayacak” dedi. Bitpay, Ferrari bayileri adına kripto para birimi ödemelerini anında geleneksel para birimine dönüştürecek, böylece fiyat dalgalanmalarından korunacaklar.

Otomobil sektöründe kripto parayı ilk kabul eden şirket Tesla olmuştu. Tesla, Mayıs 2021'de şirketin ürettiği araçların bitcoin ile satın alınabileceğini duyurmuştu. Ancak Musk bir süre sonra bu kararın askıya alındığını açıklamıştı.

Sonraki Haber

Forum