Farkında Değiliz Ama Hacker'lara "Açık Davet" Çıkartmaya Devam Ediyoruz

Kolay tahmin edilen şifrelerin ne kadar sık kullanıldığını artık biliyoruz. Ama bundan çok daha kötüsü de var...

Tüm çevrimiçi hesaplarınız ve cihazlarınız için güçlü, benzersiz parolalar kullanmak, onları güvende tutmanın en iyi yolu olarak önerilir. Ve her yıl, çok kolay tahmin edilecek şifrelerin ne kadar çok kullanıldığını söyleyen haberleri gördüğümüzde içten içe güleriz. Ama daha kötüsü de olduğu aklımıza gelmez: Cihazlarda hiç bir şifrenin kullanılmıyor olması... WhatsApp, Kullanıcıları Kendine İnandırmak İçin Her Yolu DeniyorWhatsApp tartışmalı yeni gizlilik politikası nedeniyle kullanıcılarını rakip bir sohbet hizmetlerine kaçırmamak için yerleşik özelliklerinden bazılarını kullanıyor.

Ne yazık ki, Avira'nın IoT araştırma ekibinin yaptığı yeni araştırmaya göre çoğu akıllı cihazda durum böyle ve bağlı cihazlardaki tüm siber saldırıların yüzde 34'ü, parola kimlik bilgisi ayarlanmadığı için gerçekleşiyor.

Siber suçlular IoT saldırıları başlatırken akıllı bir TV, akıllı kamera veya diğer bağlı cihazlardaki bilinen bir güvenlik açığına odaklanıyor ve cihaza giriş sağlamak için farklı kullanıcı adı / şifre kombinasyonları deniyor. Bununla birlikte, bu cihazların çoğunda kullanıcı adı ve şifre alanları boş bırakılıyor, bu da bilgisayar korsanlarına bu cihazlara kolayca giriş yapma imkanı veriyor.  

Avira, akıllı cihazların güvenliğini sağlamak için güvenli olmayan varsayılan şifrelerini daha güvenli bir şifreyle değiştirmek gerektiğine dikkat çekiyor. Onları internete bağlamadan önce bu değişimi yapmanız gerekli, böylece açılır açılmaz saldırıya uğramalarını engellemiş olacaksınız. Buna ek olarak firmware güncellemeleri de düzenli olarak yapılmalı, zira üreticiler, bir açık bulunduğunda bunu firmware güncellemesi ile kapatıyorlar. Cihaz ne kadar güncelse, o kadar güvenli demektir...

Sonraki Haber

Forum