Metacritic ve GameSpot gibi pek çok dev site, sürpriz bir kararla, sürpriz bir isme satıldı

Metacritic, GameSpot, TV Guide ve diğer bazı önemli site ve eğlence markaları, yaklaşık 55 milyon dolar değerinde bir anlaşmayla yeni sahibine geçti...

Eğlence platformu Fandom, aralarında çevrimiçi yayınlar Comic Vine, Cord Cutters News, GameFAQs, GameSpot, Giant Bomb, Metacritic ve TV Guide da bulunmak üzere, bir dizi eğlence ve oyun markasını medya şirketi Red Ventures'tan satın aldığını duyurdu. Fandom'a yakın kaynaklar anlaşmanın yaklaşık 55 milyon dolar tutarında olduğunu söylüyor.

2004 yılında Wikipedia'nın kurucu ortağı Jimmy Wales ve girişimci Angela Beesley tarafından kurulan Fandom bugün, hayranlarını en sevdikleri video oyunları, TV dizileri ve filmler hakkında bilgilendirmek ve eğlendirmek için 40 milyon sayfa içerik ve 250.000 wiki topluluğu sağlayan bir wiki barındırma hizmeti ve hayran platformu sunuyor.

Fandom CEO'su Perkins Miller yaptığı açıklamada, “İş yeteneklerimizi genişletecek ve ortaklarımız, reklamcılarımız ve hayranlarımız için kapsamlı içerik sağlayacak bu güçlü, yetkili markaları Fandom platformuna eklemekten heyecan duyuyoruz. Sağladıkları güvenilir bilgiler, derecelendirmeler ve içerik bizi, hayranların eğlence ve oyun yolculukları boyunca tek durak noktası haline getirecek” dedi.

Bu yedi markayı satın almak, 115 milyon video oyunu hayranı, 17 milyon sayfa içeriği ve 100.000 oyun topluluğuyla Dünya’nın en büyüklerinden biri olan Fandom'un oyuncu kitlesini genişletmeye yardımcı olacak.

Sonraki Haber

Forum