Facebook'un yapması gereken 7 şey!

Facebook için işler iyi gidiyor olabilir ama böyle gitsin istiyorsa, bu 7 şeye mutlaka dikkat etmeli

Birçok Facebook kullanıcısı, bilgi yetersizliği ve tecrübesizlik nedeniyle sosyal ağlarda kendilerini nasıl korumaları gerektiğini bilmiyorlar. Bilgisayar tecrübesi az olan Facebook kullanıcıları, çevrim içi tehditlerin farkına varmayabiliyorlar ve yanlış kararlar verebiliyorlar. Kaskpersky Labs CEO'su Eugene Kaspersky, Facebook'u daha güvenli bir yer haline getirecek 7 öneriyi şöyle şekillendiriyor:

1. HTTPS gezinme zorunlu hale getirilsin: Herhangi birinin bağlantınıza girerek konuşmalarınızı ve resimlerinizi görmesine engel olmak için Hesap Ayarlarından Güvenli Gezinme'yi (https) etkinleştirin. Böylece Firesheep gibi saldırı araçları da etkisin kalacaktır. Ancak Facebook'un HTTPS gezinmeyi herkes için zorunlu hale getirmesi, gerçek bir güvenlik sağlayacaktır.

2. İki adım doğrulama işlevi:
Bankalarda olduğu gibi oturum açarken cep telefonumuza gelecek bir SMS ile doğrulama adımı, saldırganların işini oldukça zorlaştıracaktır.

Hangi uygulamarın güvenilir olduğu belli olsun

Facebook, hesabımızı tamamen ortadan kaldırma hakkımıza saygı duymalı

3. Hangi uygulamarın güvenilir olduğu belli olsun: Zararlı Facebook uygulamaları her gün araştırmacılar tarafından analiz ediliyor. Facebook'un tüm uygulamaları detaylı bir güvenlik testinden geçirmesi ve hiçbir zararlı uygulamaya geçit vermemesi gerekiyor.

4. "Önerilen" gizlilik ayarları daha sıkı olsun: Facebook'un şu anki "önerdiği" gizlilik ayarları, bir saldırganın hedefin arkadaşının arkadaşı olarak bir e-posta adresinin parola sıfırlama bilgilerine erişmesine izin verebiliyor. Facebook varsayılan olarak neden durum, fotoğraflar, gönderiler, biyografi, alıntılar gibi içeriklere erişilmesine izin veriyor?

Facebook, sitesini daha güvenli bir hale getirmek istiyorsa kişisel bilgileri sadece arkadaşlara göstermeli ve farklı tercihleri kullanıcılara bırakmalı.

Hesabı tamamen silmek daha kolay olsun

Facebook eğitimlerinin daha çok kullanıcıya ulaşması gerekiyor

5. Hesabı tamamen silmek daha kolay olsun: Facebook, hesabını silmek ve internette bir takım izlerinin kalmamasını isteyen kullanıcılara saygı duymalı. Dolayısıyla hesabı tamamen ortadan kaldırmak daha kolay bir işlem haline getirilmeli.

6. Yetişkin denetimleri yerleştirilsin: Ebeveynlerin çocukları için kısıtlı hesaplar oluşturmasına izin verilmeli. Bu hesaplar, çocuk belirli bir yaşa geldiğinde tam bir hesap haline getirilebilmeli.

7. Kullanıcılar daha iyi eğitilsin:
Facebook, sosyal ağlardaki güvenlik ve gizlilik konusunda kullanıcıları eğitmek için birçok etkinlikte bulunuyor. Ancak Facebook'un kullanıcıları daha kolay ve daha açık bir şekilde eğitmesi gerekiyor.

CHIP Online yorumu

Tüm bunların yanında Facebook'un kişisel verilerimize daha çok özen göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Örneğin hesabımızdan sildiğimiz fotoğraf ve videoların sistemlerden gerçekten silinip silinmediği bir soru işareti. Bu da bazı kullanıcılar için gizlilik endişeleri uyandırabiliyor.

Ek olarak duvar yazıları ve özel mesajları toplu olarak kaldırmak için bir seçeneğe sahip değiliz. Bu ise örneğin birkaç sene önce yazdığınız bir durum mesajının, pek ilgisi olmayan bir yerde, örneğin arkadaşınızın Facebook sayfasında sağ sütunda yayınlanmasıyla sonuçlanabiliyor. Veya (uğraşlar sonucunda) sildiğiniz bir mesaja cevap gelmesi, onu olduğu gibi tekrar gün yüzüne çıkartabiliyor. Buradan Facebook'un bir şeyleri silmemizden pek de hoşlanmadığı ortaya çıkıyor, ancak sosyal devin kullanıcıların bu hakkına saygı duyması gerekiyor.

Sonraki Haber

Forum