Facebook'ta yeni bir skandal daha!

Facebook'ta açılan masum bir grup nasıl büyük bir skandala dönüştü? İşte o grup ve yaşananlar...

Sosyal ağ siteleri insanların en kolay şekilde arkadaşları ile iletişim kurabildikleri ve paylaşımda bulunabildikleri araçlardan biri. Fakat görünüşe göre internet üzerindeki paylaşımlarınız her zaman arzu ettiğiniz amaca hizmet edemeyebiliyor. Bunun son örneği yaşamına son veren 18 yaşındaki bir kızın ardından Facebook'ta kurulan taziye sayfasında meydana gelen olaylar...

Babası İngiltere'de tanımış bir futbolcu olan 18 yaşındaki Sibylle Sibierski'nin evinde kendini asmış olarak bulunması ülke basınında da yer aldıktan sonra, kızın arkadaşları taziyelerin yazılabileceği bir Facebook sayfası hazırlamaya karar verdiler. Sibylle'in annesinin de ne kadar üzgün olduğunu aktardığı bu sayfa başlangıçta amacına hizmet ediyordu ama basından da olayı duyan bir grup kişi sahte Facebook hesapları ile sayfaya adeta akın ettiler.

Ne olduysa bundan sonra oldu...

Fakat onların amacı üzüntülerini sunmak değil, bu durumla dalga geçmek ve Sibylle'in arkasından tatsız şakalar yapmaktı. Hatta Sibylle'in adıyla sahte profil oluşturan bir kişi taziye sayfasına "Sorun yok, ben iyiyim" şeklinde bir not bile bıraktı. Gerçek taziye sayfası bu tip mesajlardan temizlendikten sonra bu sefer de sahte taziye sayfaları da açılmaya başlandı.

Bu olayların kısa sürede kontrol çıkması üzerine Facebook, ilgisiz ve rahatsız edici mesajların bulunduğu sayfaları temizlemeye çalışsa da, şimdilik "internet trolleri" olarak adlandırılan bu grupları tamamen durdurabilmiş değil. Sahte profiller, sahte fotoğraflar ve sahte sayfalar yaratılmaya devam ediyor. Sibylle'in gerçek taziye sayfasında bile halen tatsız şakaların bir kısmını görmek mümkün.

Sonraki Haber

Forum