Facebook kurbanı rahibe ve fazlası...

Bu 2 olayı okuduğunuzda şaka sanabilirsiniz; ama bunlar gerçekten de yaşandı...

Geçtiğimiz günlerde haber bültenlerine yansıyan bu iki olay, "gel de gülme" dedirtecek kadar komikti. İlk olayımız şöyle:

54 yaşında bir İspanyol rahibe olan María Jesús Galán, 21 yaşından beri sürdürdüğü rahibelik görevinden, tam 33 yıl sonra uzaklaştırıldı. Nedeni ise, internet ve Facebook'ta çok fazla zaman geçirmesi. Kendine ait Facebook profil sayfasında, neredeyse hiçbirini tanımadığı 600 arkadaşı bulunan rahibenin bu kadar popüler olması, kilisesi tarafından pek de hoş karşılanmadı.

"Sister İnternet" lakabıyla tanınan María Jesús Galán, başlangıçta sadece bir profil sayfasına sahipken, uzaklaştırıldıktan sonra pek çok fan sayfasına da sahip oldu. İnternetin insanlık için önemli bir araç olduğunu söyleyen Galán şimdi ailesiyle birlikte evinde oturuyor ve Facebook'un tadını çıkartıyor...

DELL'den talihsiz tanıtım

Talihsizliğin böylesi

Ve ikinci olay: Round Rock'ta Teksas polisleri, Dell'in kampüsünden birkaç kez ard arda 911 imdat çağrısı aldı. Bir bisikletçi kılığıyla içeri giren, elinde metal objeler bulunan ve insanlara "Hemen lobiye gidin!" diye bağıran adamdan korkan çalışanlar yardım istemişti. Polis teşkilatı da, kampüse özel bir SWAT ekibi gönderildi.

Olay sonrası yapılan araştırmada ise garip gerçek ortaya çıktı: Dell'in satış müdürlerinin Dell Streak Tablet'in Harley Davidson motorsikletleri ile bağlantı kurmas özelliğini tanıtmak için böyle bir oyun hazırladıkları anlaşıldı. Fakat oyunun sonu hiç de düşündükleri gibi gitmedi, zira 48 yaşındaki Bryan Chester ile 36 yaşındaki Daniel Rawson, SWAT takımının yalan bir olağanüstü tehlike senaryosu uydurularak meşgul edildiği gerekçesiyle tutuklandılar.

Dell'den de bu konuda birkaç çalışanın "talihsiz bir seçim" yaparak ürünü tanıtmaya yeltendikleri açıklaması yapıldı.

Sonraki Haber

Forum