Microsoft, Excel'de yıllardır bulunan bu 3 özelliği artık sunmayacağını açıkladı

Microsoft, Excel'e sayısız yeni özellik eklerken bazen de eski özelliklere verdiği desteği kaldırmak isteyebiliyor. Bunun son örneği ise, artık Excel'de olmayacak bu 3 özellik...

Excel, hem ticari hem de kişisel alanlarda en çok kullanılan elektronik tablo yazılımlarından biri. Microsoft düzenli olarak Excel'e geliştirmeler ekliyor olsa da, bazı durumlarda bazı özellikleri kaldırabiliyor da. Ve şimdi, Haziran 2023'ten itibaren üç Excel özelliği için desteğin sona ereceği açıklandı. 

Sonlandırılan ilk Excel ürünü Money. Kullanıcıların bankalarının verilerine güvenli bir şekilde bağlanmasını ve doğrudan senkronize olmasını sağlayan dinamik bir şablon olarak tanımlanabilecek bu özellik artık 30 Haziran 2023'ten sonra işlemlerinizi güncellemeyecek. Mevcut finansal hesabınızı yeniden bağlayamayacaksınız veya yeni bir hesabı bağlamanız mümkün olmayacak. Ancak, mevcut verilerinizi koruyabilirsiniz ve Microsoft buna erişemez. Redmond merkezli teknoloji devi, insanlara Excel'de bulunan veya Tiller'e taşınan diğer premium bütçe şablonlarını kullanmalarını önerdi.

Sonlanan ikinci özellik ise Wolfram Data Types (Wolfram Veri Türleri). Microsoft, birkaç yıl önce Wolfram ile ortaklığını duyurmuştu, ancak görünene göre artık bu ortaklığı yenilemek istemiyor. Excel üreticisi bundan sonra çabalarını firma içi çözümlere odaklayacak. Mevcut veri türleri için yenilemeler ve yenilerine bağlantılar 11 Haziran 2023'ten itibaren çalışmayı durduracak. Yine, mevcut verileriniz kaldırılmayacak, ama artık Wolfram Hizmetine bağlantınız bulunmayacak.

Son olarak, Microsoft, müşterilere daha fazla değer katabileceği diğer alanları keşfetmek istemesinden dolayı ortak tekliflerini sonlandırıyor. Şirket henüz pek detay vermemiş olsa da, herhangi bir ortak teklifine kaydolursanız, verilerinizi kaybetmemek için 30 Haziran 2023'e kadar yedeklemeniz gerekiyor.

Sonraki Haber

Forum