Evlerde canlı 3D spor devri!

Canlı 3D spor yayınları evlerde üç boyut keyfinin lokomotifi olacak! İşte Panasonic'in 3D atılımı...

Panasonic'in Avrupa çapında gerçekleştirdiği kapsamlı işbirlikleri sayesinde 3D formatında canlı yayınlanan Fransa Açık Tenis Turnuvası Roland Garros, canlı 3D spor yayınlarının potansiyelini gözler önüne seriyor. Roland Garros, kortlarda çekim için kullanılan 3D kameralardan Panasonic'in en son teknoloji ürünü Panasonic VIERA VT20 3D Plazma TV'lerine dek uçtan uça 3D kapasitesinin de göstergesi oluyor.

Dünyanın önde gelen medya araştırma, analiz ve danışmanlık şirketlerinden Screen Digest'in yayınladığı rapora göre 3D yayın endüstrisinin lokomotifi, canlı yayında üç boyutlu olarak sunulan spor etkinlikleri olacak. Halihazırda kurulması planlanan 3D kanallarının yüzde sekseni spor etkinliklerine odaklanacağından, izleyicinin üç boyutlu spor içeriğine yaygın bir şekilde ulaşabilmesi evde 3D teknolojisinin benimsenmesinde bağlayıcı rol oynayacak etmenler arasında görülüyor.

Screen Digest'in raporuna göre, 2014 yılına gelindiğinde dünyanın gelişmiş ekonomilerine sahip ülkelerindeki evlerin dörtte birinde 3D kapasitesine sahip televizyonlar bulunacak. İçeriğin yaygınlaşması, satın alma kararlarını etkileyen bir faktör olarak görüldüğü için söz konusu penetrasyon seviyesinin de kaliteli içeriğin yaygınlaşmasına bağlı olacağı öngörülüyor. Screen Digest, pek çok sporun yanı sıra dünyanın dört bir yanında milyonlarca takipçisi bulunan büyük tenis turnuvalarının da 3D endüstrisi için lokomotif vazifesi göreceğini belirtiyor.

Avrupa'nın dört bir yanında!

Panasonic, bu büyük spor etkinliklerinin Avrupa'nın dört bir yanında 3D formatında erişilebilir olmasına yönelik çalışmalarda lider görevi üstleniyor. Teknoloji devi, Fransa Tenis Federasyonu, Orange ve Eurosport işbirliği sayesinde de bu hafta Fransa Açık Tenis Turnuvası'nı 3D formatında sergileyerek alandaki hakimiyetini sergiliyor. Bu sayede Roland Garros Avrupa'da düzenlenen, bir günden fazla süren ve 3D formatında yayınlanan ilk spor etkinliği sıfatına kavuşuyor. Etkinlik aynı zamanda, kortlarda çekim için kullanılan 3D Panasonic kameralardan en son teknoloji ürünü Panasonic VIERA VT20 3D Plazma TV'lere dek çeşitli yenilikler sayesinde Panasonic'in uçtan uça 3D kapasitesinin de göstergesi oluyor. Roland Garros'un takipçileri, Avrupa'da ve Türkiye'de yetkili satış noktalarında turnuvayı Panasonic VIERA VT20 3D Plazma TV'lerden izleyebiliyor.

Panasonic Avrupa Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su, Laurent Abadie, Panasonic'in bu başarısıyla ilgili olarak şu yorumu paylaşıyor: "3D formatında canlı spor yayınlarının potansiyelini sergilemek bakımından, bu büyük bir fırsattır. Orange, Eurosport ve Fransa Tenis Federasyonu işbirliğiyle tüketicilerimize bu kaçırılmayacak 3D deneyimini sağlayabildiğimiz için çok mutluyuz."

Orange tarafından Roland Garros turnuva alanında üretilen 3D içerik, ADSL ve fiber bağlantılar üzerinden Orange abonelerine ulaştırılıyor. Eurosport ise canlı 3D sinyalini, uydu aracılığıyla, Avrupa'nın dört bir yanındaki üç bini aşkın yetkili satış noktasındaki Panasonic VT20 3D Plazma TV'lere ulaştırıyor. Avrupa'da uydu aracılığıyla dağıtım Eutelsat ve Astra işbirlikleri sayesinde sağlanıyor. Türkiye'den kampanyaya katılan yetkili satış noktalarına pek yakında www.panasonic.com.tr adresinden erişilebilecek.

65 inçlik ilk Full HD 3D ne zaman?

Europsport Group Yönetim Kurulu Başkanı Laurent Eric Le Lay, Roland Garros'un üç boyutlu yayınlanması ile ilgili olarak "Canlı spor yayınlarına yeni bir boyut eklenmesiyle beraber Avrupa'nın dört bir yanındaki izleyiciler zengin bir görsel deneyime kavuşacaklar. Önümüzdeki iki hafta boyunca Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda kortların yanı başında olma duygusunu televizyon ekranlarına taşıyacağız. Panasonic ve Orange ile işbirliğimiz, spor yayınlarını geleceğine dair bir standart oluşturuyor" sözlerini kullanıyor.

Orange 3D Proje Müdürü Ghislaine Le Rhun-Gautier ise şöyle diyor: "Roland Garros, Orange'ın Fransa'da 3D'ye özel ilk TV hizmetini başlatması için mükemmel bir fırsat. Zira Orange olarak 2008 ve 2009 yıllarında da canlı 3D yayını ilk olarak burada denemiştik. Amacımız gerek içeriği tanıma gerekse ilgili içeriğe erişme biçimleri bağlamında, müşterilerimize tüm platformlarımızda devrim niteliğinde yenilikler sunmaktır. Orange, 3D ile televizyon deneyimini yeni bir boyuta taşıyor."

Panasonic VIERA VT20 3D Plazma TV'lerin ve DMP-BDT300 3D Blu-ray oynatıcının sunduğu deneyimi tamamlamak ve Full HD 3D alanındaki liderliğini daha da geliştirmek isteyen Panasonic, 2010 yılı boyunca uçtan uça prodüksiyon araçlarını daha da genişletmek üzerinde çalışıyor olacak. 65 inçlik ilk Full HD 3D televizyonunu Ağustos ayında piyasaya sürecek olan Panasonic, ardından da 3D video kamerasını, dijital 3D uyumlu AV mixer'ını ve 3D LCD video ekranını pazarla buluşturacak.
Ayrıntılı bilgiye www.panasonic.com.tr adresinden erişilebilir.

Basın bülteninden derlenmiştir

Sonraki Haber

Forum