En uzun .eu uzantılı alan adı

Bir yıldır web sayfalarında .eu uzantısı verilmeye başlandı. Peki en uzun alan adını kim aldı?

Avrupalı web uzantısı .eu'nun dağıtımına geçtiğimiz yıl başlandı. Hemen ardından kullanıcılar arasında en fazla 63 karakterden oluşabilen alan adları içinde en uzun adı kapma yarışı da başladı.

Bilindiği gibi daha önce en uzun alan adı Galler'de bir köy ismine alınmıştı. .eu uzantısının satışa çıkmasıyla birlikte, satışı yapan kurumlara enteresan başvurular da gelmeye başladı.

Bir Alman kullanıcı "bu dünyadaki en uzun Avrupalı alan adıdır ve artık o benim" anlamına gelen alan adını satın alırken, bir diğer Alman komedyen sadece A harflerinden ve sadece Z harflerinden oluşan .eu uzantılı adresleri satın aldı.

Pi sayısı fanatikleri

Matematikteki Pi sayısının fanatikleri de boş durmadı. Alman bir teknoloji şirketi Pi sayısının ilk 63 basamağını içeren alan adını aldı.

Bir Fransız şirketi ise internet hizmetlerinin iş dünyasında büyümeye yardımcı olacağını belirten bir alan adı satın alırken az önce bahsettiğimiz Galler köyünün .eu uzantısı da yine alınan isimler arasındaydı.

Avrupa alan adlarının kaydını yapan EURid'nin verdiği bilgilere göre geçen yıl 7 Nisan'dan itibaren dağıtılmaya başlanan .eu uzantısı için bugüne kadar 2.5 milyon kayıt gerçekleştirildi. Bu hızla gidilirse birbirinden ilginç alan adları için başvurular yapılmaya da devam edecek gibi görünüyor.

Sonraki Haber

Forum