En sevdiğiniz üreticilerin en iyi telefonları

Cebini değiştirmek isteyen ama yıllardır kullandığı markadan vazgeçemeyenler... Doğru yerdesiniz!

"Bir kere Samsung, hep Samsung" veya "HTC Forever"... Sizin de aklınızdan hep bu tip sözler geçiyorsa doğru yerdesiniz. Birçok kullanıcı daha önceden kullandığı telefon üreticisini hep kullanıyor veya bir daha hiç kullanmıyor.

Peki ama neden böyle?
Sahip oldukları telefon markasından memnun olan birçok kullanıcı, marka değiştirmekte çekingen davranıyorlar. Buna en iyi örnek ise çok uzun zaman zirvede kalan Nokia. Finlandiyalı üretici Symbian işletim sistemini iyi tutturmuştu.

En sevdiğiniz üreticinin en iyi telefonları
Bir üreticiyi çok seviyorsunuz ve telefonunuz eskidi. Alıştığınız üreticinin en iyi telefonlarını makalemizin ilerleyen sayfalarında bulabilirsiniz.

Samsung'un yıldızları...

En iyi : Samsung Galaxy S2
Samsung Galaxy S2 en iyiler listemizin şüphesiz bir numarası. 4.3 inçlik büyük Süper AMOLED-Plus ekranı testimizde çok iyi sonuç vermişti. Şık kasanın içinde yeni Android 2.3 versiyonu bulunuyor ve bu Samsung'un TouchWiz 4.0 ara yüzü ile çok iyi çalışıyor. Çift çekirdek işlemci ve 1.2 GHz saat hızı akıcı bir performans sağlıyor. Ortalama 1.600 TL'lik fiyatı ise cep yakıyor.

Alternatif: Samsung Omnia 7
Microsoft Windows Phone 7 ile modern ve ihtiyaçları karşılayan bir işletim sistemi sunduğunu sansa da, kullanıcılar için pek de öyle olmadı. Ama yeni Mango güncellemesi ile bu durum değişecek gibi görünüyor.

Genellikle birçok Windows telefonu fiyat açısından uygun oluyor. Buna en iyi örnek ise yurtdışında 230 euro'luk fiyat etiketiyle sunulan Samsung I8900 Omnia 7. Bu fiyat yaklaşık yarım yıl önce 520 euro'ydu. Bu akıllı telefonu diğer telefonlardan ayıran özellik ise Super AMOLED ekranı. 4 inçlik ekranı testimizde iyi sonuçlar verdi. Bunun dışında GPS, WLAN, HSPDA, HD Video gibi özellikleri de bulunuyor.

Uygun fiyat: Samsung Galaxy Ace
Bizim "uygun fiyat" tercihimiz Galaxy Ace. I9000'in küçük kardeşi olan ace 3.5 inç dokunmatik ekran, 5 mp kamera ve flaş, WLAN (b/g/N), bluetooth 2.1, USB, FM, GPS alıcısı ve genişletilebilir hafıza bulunduruyor. Android versiyonu ise 2.2. Şuan ki fiyatı ortalana 650 TL.

HTC'nin yıldızları...

En iyi : HTC Sensation
HTC, Sensation ile sansasyonel bir telefon piyasaya sürdü. En iyi listemizde ikinci sıraya yerleşen Sensation'un tek rakibi Galaxy S2. Çift çekirdekli 1.2 GHz saat hızlı işlemci bulunduran telefonunun, 560*960 pixel 4.3 inç ekranı bulunuyor. 2.3 Android versiyonunu kullanıyor ve bunu HTC Sense 3.0 ara yüzü ile destekliyor. Bunların yanında WLAN, HSPA, USB ve Bluetooth 3.0 bulun Sensation'da 1080p video kaydetmek mümkün. Fiyatı ise ortalama 1.600 TL civarında.

Alternatif: HTC ChaCha
Facebook fanları için bir seçenek ise HTC ChaCha. Sosyal ağlar için ayrı bir tuş bile bulunduran ChaCha direkt resim, yazı gibi öğeleri paylaşmaya izin veriyor. En yeni Android versiyonu 2.3 kullanan telefon HTC Sense ara yüzüne sahip. 2.6 inç TFT dokunmatik ekranı ve QWERTZ klavyesi de özellikleri arasında. 800 MHz hızında işlemci barındıran ChaCha, A-GPS, HSPA, WLAN ve genişletilebilir hafıza da sunuyor.

Uygun fiyat: HTC Wildfire S
Birçok renk seçeneği bulunan akıllı telefon son Android versiyonu 2.3 ile geliyor. 3.2 inçlik kapasitif dokunmatik ekranı ve 600 MHz işlemcisi ile uygun bir alternatif. 32 GB'a kadar arttırılabilir hafızası ve sosyal ağları direkt erişimi sayesinde gençlerin favorisi. Fiyatı ise 700 TL civarında değişiyor. Ama dileyenler, telefonu operatör aracılığı ile de satın alabiliyor.

Nokia'nın yıldızları...

En iyi: Nokia E77
Nokia yeni Communicator'ını piyasaya sürene kadar uzun zaman geçti. Daha çok iş telefonu olarak hedeflenen E7'nin AMOLED dokunmatik ekranı ve QWERTZ klavyesi bulunuyor. İş özelliklerinin yanı sıra ayrıca navigasyon ve multimedya özellikleri de az değil. Testimizde klavyenin yanında, WLAN, HSPA, HDMI portu ve 8 mp kamerasıyla bizi etkileyen E7'nin fiyatı 350 euro.

Gizli : Nokia X7
Telefonun görünümü sizin için önemli mi ? O zaman Nokia X7 size uygun gelebilir. Yeni Symbian Anna işletim sistemi ile alınabilir olan X7 çok şık duruyor. 4 inçli AMOLED ekranı ise testimizde parlaklık açısından iyi sonuçlar verdi. Bunun yanı sıra 8 mp kamerası ve çift LED flaşı 720p videolarda çekebiliyor. Telefon, ortalama 1.050 TL'lik fiyat etiketiyle bulunabiliyor.

Uygun fiyat : Nokia C6-01
ClearBlack- AMOLED ekran, WLAN, HSPA, 8 mp kamera ve ücretsiz dünya navigasyonu ile 200 euro'luk uygun fiyatı bulunuyor C6-01'in. Testimizde akıcı bir performans sergileyen telefon, ekranı ve işçiliği ile de bizi etkiledi. Her ne kadar Nokia telefonlarını WP7 ile donatsa da , 2016'ya kadar Symbian desteği vereceğine söz veriyor. Telefonun fiyatı ise, ortalama 600 TL...

Motorola'nın yıldızları...

En iyi: Motorola Milestone 2
Tam klavyesi ve 1 GHz'lik işlemcisi ile akıcı bir performans sunuyor. 5 mp kamera HSPA, WLAN, GPS, Bluetooht ve 8 gb'lık dahili hafızası da telefonun diğer özellikleri arasında. 3.7 inçlik dokunmatik ekranı aynı zaman 3G-Hotspot olarak kullanılarak 5 cihaza kadar wi-fi desteği veriyor. 2.2 versiyonuyla Androdi ile gelen milestone 2 Motoblur ara yüzüne sahip.

Alternatif: Motorola Defy
Dayanıklı telefon Motorola Defy iyi bir şekilde donatılmış. 210 euro'luk yurtdışı fiyatıyla su geçirmez ve kuvvetli bir kasa sunuyor. Özellikleri arasında ise 3.7 inçli dokunmatik ekranı, HSPA, WLAN, 5 mp kamera(LED flaş) gösterilebilir. Bir medya oynatıcısı ve GPS modül ise pakete dahil. Android 2.1 versiyonu ile gelen telefon, 2.2'ye güncellenebiliyor.

Uygun fiyat: Motorola Flipout
Uygun fiyatlı olağandışı bir telefon mu arıyorsunuz? İki dörtgen kattan oluşan telefonun ilk katında ekran ikinci katında klavye bulunduruyor. Yeşil, sarı gibi renk seçenekleri bulunan telefon 2.1 Android ve Motoblur ara yüzü ile geliyor. 105 Euro'luk yurtdışı fiyatı ile de cep yakmıyor.

LG'nin yıldızları...

En iyi: LG Optimus Speed P990
LG Optimus Speed P990 tüm dünyada ilk Dual Core işlemci ünvanına sahip ve bu ünvanını Guinnes kitabında saklıyor. Sadece hızlı işlem gücü değil aynı zamanda WLAN ve HSPA ile hızlı internet de sunan telefonun parlak LCD ekranı bulunuyor. Uzun batarya süresi ve ücretsiz Google Maps navigsayonu ise testimizde beğeni topladı. 2.2 Android versiyonuna sahip olan telefonun güncellemesinin kış aylarında çıkması bekleniyor.

Alternatif:LG Optimus 3D P920
Optimus 3D ile ilk defa telefonlarda gözlüksüz 3D mümkün oldu. Oyunları, fotoğrafları ve videoları menüsünde üç boyutlu gösteren telefonun 3D ekranı bir zamandan sonra gözü yorabiliyor. 3D ekranın yanında P920 WLAN, HSPA, HDMI-Port ve 3D ve 2D fotağraf/videolar alabileceğiniz 8 mp kamerası var. Ortalama 1.600 TL'lik fiyatı ise cep yakıyor.

Uygun fiyat: LG Chat C550
Tam klavyeli ve uygun fiyatlı bir Android mi arıyorsunuz? Tam yerine geldiniz. 109*59*16 mm boyutları ve 136 gram ağırlığı ile ufak bir telefon. 2.8 inç dokunmatik ekranı bulunan akıllı telefonun tam klavyesi yazı yazımını kolaylaştırıyor. Aynı zamanda WLAN-Hotspot görevi de görebilen C550 modem olarak da kullanılabiliyor. Fiyatı ise yurtdışında 175 Euro.

Sony Ericsson'un yıldızları...

En iyi: Sony Ericsson Xperia arc
İnce ve hafif bir görünüm sunan telefonun 4.2 inç dokunmatik ekranı bulunuyor. 1Ghz işlemcisi ile Android 2.3 iyi bir kombinasyon. Bunun dışında WLAN, HSPA ve ayrı bir tarayıcı gibi özellikleri de bulunan arc'ınn fiyatı da cep yakıyor: Ortalama 1.250 TL.

Alternatif: Sony Ericsson Xperia play
Adındanda anlaşılacağı gibi Xperia play'de oyuna fokuslanılmış. Sony Ericsson bir mobil oyun kontrol paneli yapmış ve bunu kaydırılabilir olarak telefonda sunmuş. Android Market'ten satın alınabilen oyunlar sayesinde bir oyun konsoluna dönüştürülebilen xperia play çoklu dokunmatik desteği sunuyor. Bunun yanı sıra WLAN, HSPA ve 32 GB'a kadar genişletilebilir hafıza bulunuyor.

Uygun fiyat: Sony Ericsson Vivaz
Uygun fiyata iyi donanım mı istiyorsunuz? Tarayıcı olarak mükemmel bir performans sergileyen Vivaz testimizde beğenimizi kazandı. Ayrıca 8.1 mp kamerası ile 720p video kaydetme desteği sunuyor. Bunun dışında video ve resimler direkt olarak Youtube veya Picasa'ya yükleyip arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz. Diğer özellikleri ise A-GPS alıcısı, bluetooth, USB ve genişletilebilir hafıza. Fiyatı ise ortalama 650 TL...

Sonraki Haber

Forum