En mükemmel ücretsiz 25 yazılım burada!

Ücretsiz programları indirip denemenize hiç gerek yok! En iyi 25 yazılımı sizler için derledik...

İnternet kafanızı karıştırabilecek kadar çok ücretsiz yazılımla dolu. Hangi yazılımın en iyisi olduğunu bilmeniz ise zor. Üstelik işin içinde indirdiğiniz bir yazılımın aslında bir zararlı olduğunu keşfetmek de var.

Ama endişelenmenize gerek yok. Bu makalemizde 25 en iyi ücretsiz yazılımı sizler için bir araya getiriyoruz. Eğer hala bu yazılımlara sahip değilseniz kendinize neden olduğunu sorma vakti gelmiş demektir.

Firefox, TeamViewer, Skype

Firefox'u hala denemediyseniz artık bunun zamanı geldi demektir

1. Firefox

Çoğu kullanıcının Firefox'tan haberi zaten var. Program sıklıkla güncelleniyor ve eklenti sayısı da oldukça zengin. Bu eklentiler sayesinde programın işlevleri genişletilebiliyor.

Entegre özellikler arasında Gizli tarama, arama çubuğu, oturum kurtarma gibi özellikler mevcut.

2. TeamViewer

Arkadaşınızın PC'sinde meydana gelen bir sorunu, onun PC'sinin karşısına oturmadan, telefondan vereceğiniz talimatlarla onarmak çok zor olabilir.

Bu soruna çözüm TeamViewer'dan geliyor. Soruna sahip kişi TeamViewer'ı kullanarak masaüstünü paylaştırıyor ve ona etkileşimli olarak yardım etmeniz mümkün oluyor.

Program firewall'larla beraber çalışabiliyor ve TeamViewer Web Connector sayesinde internet tarayıcısı içinden uzak masaüstüne erişime izin veriyor.

3. Skype

Dünyanın diğer tarafındaki arkadaşlarınızla kolaylıkla ve hiçbir ücret ödemeden sesli veya videolu görüşme yapabilirsiniz. Sabit hatları aramak da oldukça hesaplı.

ZoneAlarm, Panda Cloud Antivirus, Trillan

Bir Firewall kurarak hacker'lara karşı temel güvenliği sağlamalısınız

4. Ücretsiz ZoneAlarm Firewall

Firefox'la internette gezinmeye başladıktan sonra sıra PC'nizi yabancı gözlerden korumaya geliyor. Bundan ise bir Firewall kullanarak korunabilirsiniz. ZoneAlarm, hacker ve diğer kötü niyetli kişilere karşı sanal bir kalkan görevi görüyor.

5. Panda Cloud Antivirus

Bir virüs tarama yazılımı kurarak, firewall'dan sonra ikinci bir güvenlik seviyesi inşa edebilirsiniz. Panda Cloud Antivirus, virüs tanımlamalarını uzak web sunucusunda 'bulut' üzerinde saklıyor ve sizi eklenti zahmetinden kurtarıyor.

6. Trillan

Mikrofon veya web kameranız yok mu? Bu sorun değil, çünkü Trillan var. Trillan sayesinde Astra, Windows Live, Facebook, Twitter ve Yahoo ağları dahil birçok ağda sohbet etmeniz mümkü. Programda ses ve video işlevleri de mevcut.

Orbit Downloader, TrueCrypt, Evernote, Sumatra PDF

TrueCrypt ile şifreli sürücüler oluşturabilir, dosyalarınızı on-the-fly (anında) şifreyebilirsiniz

7. Orbit Downloader

Arkadaşınız size bir müzik bağlantısı gönderdiğinde onu sabit diskinizde saklamak isteyebilirsiniz. Orbit ile bu mümkün. Programı kullanarak MySpace, YouTube, Imeem, Pandora ve Rapidshare'den indirme yapabilirsiniz.

8. TrueCrypt

Dosyalarınızı yabancı gözlerden korumak istiyorsanız onları şifrelemelisiniz. TrueCrypt ile bir sabit disk bölümünün tamamını şifrelemek veya sanal şifreli bir sürücü oluşturmak mümkün.

9. Evernote

Evernote, verimlilik konusunda lider bir program. Evernote, sonraki gezinizi planlamanız, online mağazada görüp satın almak istediğiniz bir şeyin kaydını saklamanız ve her şeyi organize etmenizi inanılmaz şekilde kolaylaştırıyor.

10. Sumatra PDF

PDF'leri okumak için Adobe'un hantal yazılımını kullanmak zorunda değilsiniz. Sumatra PDF, hafif ve hızlı PDF görüntüleyici alternatiflerinden biri. Programın en iyi özelliği ise taşınabilir olması. Yani USB belleğinize kopyalayıp istediğiniz yere götürmeniz mümkün.

PrimoPDF, Paint.NET, 7-Zip, uTorrent

7-Zip çok sayıda arşiv biçimini destekliyor

11. PrimoPDF

PDF oluşturmak için pahalı yazılımlar almanıza gerek yok. OpenOffice.org'da PrimoPDF adlı bu eklentiyi kullanarak PDF belgeleri oluşturmanız mümkün.

12. Paint.NET

Paint.NET, ücretsiz olmasının yanında işlev bakımından oldukça zengin. Ücret karşılığı satılan programlara rakip birçok özelliği var.

13. 7-Zip

Günümüzün modern genişbant teknolojilerinde bile dosyalar aktarımda bozulabiliyor, bu nedenle arşivleme yazılımlarını bir çeşit ambalaj kağıdı olarak kullanmamız öneriliyor. 7-Zip, ARJ, CAB, CHM, CPIO, DEB, DMG, HFS, ISO, LZH, LZMA, MSI gibi sayısız dosya biçimini destekliyor. Bu sayede herhangi birinden ilginç bir uzantıya sahip dosya aldığınızda işleriniz aksamıyor.

14. uTorrent

BitTorrent ağından dosya indirmenizi sağlayan bir çok istemci mevcut, ancak malesef bunların çoğu hantal ve bellek sömürücü programlar.

uTorrent ise bu programlardan değil. Programın uygulama dosyası sadece 220KB ve 6MB'dan az bellek kullanıyor.

ImgBurn, MalwareByte's AntiMalware, CCleaner

CCleaner ile sabit diskinizinizdeki gereksiz dosya çöplüğünden kurtulun

15. ImgBurn

Optik diske verilerinizi yazmak için para ödediğiniz günler çoktan geride kaldı. Artık dosyalarınızı CD, DVD, HD DVD ve Bluray'e ücretsiz olarak yazabilirsiniz.

ImgBurn, bu tür bir programdan bekleyeceğiniz tüm özelliklere sahip. Program disk okuma, dosyalarınızdan görüntü dosyası hazırlama, görüntü dosyasını diske yazma ve yazılan diskin yüzde 100 okunabilir olduğunu test etme gibi özelliklere sahip.

16. Malwarebytes' Anti-Malware

Antivirüs paketlerinin bazen atlayabildiği adware yazılımlara karşı önlem almak da iyi bir fikir olabilir. Malwarebytes' Anti-Malware, bilgisayarınızın solucan, trojan, rootkit, dialer, casus yazılım ve zararlılardan etkilenme riskini minimuma indiriyor.

17. CCleaner

Uzun süreler sonrasında sabit diskinizde biriken gereksiz dosyaların ne kadar çok olduğunu görünce şaşırabilirsiniz. CCleaner geçici dosyaları, çerezleri ve PC'nizi yavaşlatabilecek diğer gereksiz öğeleri temizliyor.

Revo Uninstaller, FBackup, Recuva, VirtualDub

Recuva, yanlışlıkla sildiğiniz dosyaları kurtarabileceğiniz ücretsiz bir program

18. Revo Uninstaller

Windows'un entegre program kaldırma rutinlerinin yeterli olduğu düşünülebilir ancak daha fazla işleve sahip olmak istiyorsanız Revo Uninstaller'ı deneyebilirsiniz. Revo Uninstaller, kaldırmak istediğiniz bir programla ilişkili tüm dosyaları sabit diskinizden siliyor.

19. FBackup

Bilgisayarınız bozulduğunda genellikle bir veri kaybı meydana gelir ve eğer yedeğiniz yoksa zor bir durumda kalabilirsiniz. FBackup gibi bir araç kullanarak önemli her dosyanızı ikinci bir sürücüye yedeklediğinizden emin olun.

20. Recuva

Bir dosyayı sildiğinizde her zaman onu sonsuza kadar silmiş demek olmuyorsunuz. Recuva'yı kullanarak Geri Dönüşüm Kutusu'ndan, kameranızın flaş kartından veya MP3 çalıcınızdan sildiğiniz dosyaları kurtarabilirsiniz.

21. VirtualDub

Basit bir video düzenleme programı mı arıyorsunuz? O halde doğru yerdesiniz. VirtualDub, video yakalayabiliyor ve işleyebiliyor. Ara yüzü karışık değil ve mevcut birçok üçüncü parti filtre programa eklenebiliyor.

AutoGK, Songbird, Realplayer SP, VLC Media Player

iTunes size yavaş geliyorsa bir de SongBird'ü deneyin

22. AutoGK

VirtualDub, sınırlı sayıda dışa aktarma özelliğine sahip. AutoGK ise DVD, MPEG2, DVB yakalama, MPEG1 kaynakları ve AVI/DV biçimlerini destekliyor.

23. Songbird

iTunes'un yavaşlığından şikayetçiyseniz Songbird'ü deneyebilirsiniz. Songbird ile akıllı çalma listeleri hazırlayabilir, müzik satın alabilir ve indirebilir ve CD'lerinizi yazabilirsiniz. Programda son akıllı telefonlar dahi destekleniyor.

24. RealPlayer SP

RealPlayer SP
ile geri dönüş yapan RealNetworks, yeni ve hızlı programıyla internet videolarını çalabiliyor, kırpabiliyor ve sesi videodan ayırabiliyor.

25. VLC Media Player

VLC, yayınlanır yayınlanmaz Windows Media Player'ı mezara gömmeyi başarmıştı. Bu başarının nedeni VLC'nin neredeyse tüm biçimleri desteklemesiydi. Farklı video biçimleri için farklı programları kullandığımız günler artık çok geride kaldı.

Sonraki Haber

Forum