En kötüsü Microsoft Defender: Son antivirüs raporu yayınlandı...

Son testler, Microsoft Defender’ın Avast, AVG ve Avira gibi rakiplerinin çok arkasında kaldığını gösteriyor.

Kötü amaçlı yazılımlardan koruma araçlarını değerlendiren AV-Comparatives, en son raporunu yayınladı. Bu rapor, şirket tarafından Nisan-Mayıs aylarında gerçekleştirilen önceki testlerin bir devamı niteliğinde. AV-Comparatives raporu, Microsoft Defender'ın giderek daha da kötüye gittiğini gösteriyor.

AV-Comparatives koruma testi, sistem web ile etkileşime girdiğinde çevrimiçi bir senaryoda kötü amaçlı yazılımdan koruma çözümünün koruma yeteneklerini değerlendirmeyi amaçlıyor. Puanlama açısından, Microsoft Defender %99 engelle oranına sahip. Ancak yanlış pozitifler söz konusu olduğunda Defender’ın kötü gittiği görülüyor. eskiden 0 olan bu değer yeni testte 2’ye fırlamış durumda.

Bu arada, Avast, AVG, Avira ve Total AV gibi rakip anti-virüs üreticileri, her biri geçen zamana kıyasla muazzam bir şekilde geliştiği için testteki en iyi performansı ortaya koydu.

Defender'ın yanlış pozitifler bölümünde bu kadar kötü performans gösterdiğini görmek biraz şaşırtıcı. Bunun nedeni, Microsoft'un Mart ayında, kendi Office güncellemelerini aşağıdaki gibi işaretledikten sadece bir gün sonra yanlış pozitif algılamaları iyileştirmeye çalıştığını duyurmuş olması. Geçmiş testlerde 0 yanlış pozitif uyarı ile mükemmel görünürken, şimdi daha kötüye gitmiş olması biraz kafa karıştırıcı.

Sonraki Haber

Forum