En iyi şifre yöneticileri bir arada...
Şifrelerinizi aklınızda tutmakta zorlanıyor musunuz? Öyleyse bu şifre uzmanlarını mutlaka deneyin...
Farklı web siteleri için çok sayıda şifre hatırlamanız gerekiyorsa, başvurabileceğiniz en iyi yollardan biri şifre yöneticisi yazılımı kullanmak. Peki hangi şifre yöneticisini seçmelisiniz? MUO sitesi bu konuya değinmiş ve ayrıntılı bir rehber hazırlamış.
En iyi şifre yöneticileri iki kategoriye ayrılıyor. Bir kategoridekiler verilerinizi kendi depolama alanınızda saklarken, diğer kategoridekiler bunu çevrimiçi olarak kaydediyor.
Sözü fazla uzatmadan isterseniz gelin sizler için seçtiğimiz en iyi parola yöneticilerini beraber inceleyelim:
Clipperz: Clipperz, web sitesinde de belirtildiği gibi bir şifre yönetisicinden daha fazlasını sunuyor. Clipperz, bir sitedeki şirfeler dışında form bilgilerini de hizmet içerisinde saklıyor. Hizmet açık kaynak kodlu ve topluluğunun incelemesine açık.
Keepass, KeepassX ve Roboform
Keepass ve KeepassX: Keepass (ve Linux sürümü KeepassX), şifrelerinizi şifreleyerek bir dosya içerisinde saklıyor. Saklanan dosya genel standarda uyumlu olduğundan Keepass kodu tabanlı programlar tarafından okunabiliyor.
Roboform: Roboform hayatına form alanlarına yazılan değerleri hatırlayan bir uygulama olarak başlamıştı ancak şimdi tam bir şifre yöneticisi haline geldi. İşleme şekli Lastpass'a oldukça benziyor.
Lastpass
Lastpass: LastPass ücretsiz bir çevrim içi şifre yöneticisi. Hizmet açık kaynak kodlu olmasa da, geliştiricileri kodu güvenlik açıklarına karşı sıkça gözden geçirdiklerini ve şu an bilinen bir açık olmadığını söylüyorlar. Programın şifrelerinizin güçlü olup olmadığını söyleyen hoş bir özelliği de mevcut.
Lastpass'ın en iyi özelliği ise internet tarayıcıları ile entegrasyonu. Şifre yöneticisini istediğiniz tarayıcı içerisinden hatta tarayıcıların beta sürümleriyle kullanmak çok kolay.