En iyi 6 Google Chrome eklentisi!

Chrome tarayıcınızı en iyi eklentilerle güçlendirmeye ne dersiniz? İşte sizler için seçtiklerimiz!

Chrome'un inanılmaz hızı ve yüksek kararlılığı, birçok kullanıcıyı farklı tarayıcılardan kendisine çekti. Bir süredir eklentileri de destekleyen tarayıcı, şu an taramayı daha hızlı, daha güvenli ve işlevsel hale getirecek yüzlerce eklentiye sahip.

Bu eklentiler arasında çok değerlileri bulunduğu gibi, işe yaramazları da mevcut. Bu yazımızda, işinizi kolaylaştırmak amacıyla en iyi 6 Chrome eklentisini bir araya getirdik.

1. Send from Gmail

Gmail kullanıyorsanız, internette dolaşırken 'mailto' bağlantılarına tıklamak sizin için sıkıcı olabilir. Send from Gmail eklentisi ile bir e-posta bağlantısına tıkladığınıza otomatik olarak Gmail'in E-posta yaz penceresi ekrana gelecektir. Eklentinin Google App desteği de var.

Yukarı kaydır düğmesi, Dropbox'a direkt erişim

Kaydırmak zor geliyorsa yukarı kaydır düğmesi eklentisi işinize yarayacak

2. Yukarı kaydır düğmesi

Birçok web tasarımcısı, sayfayı kaydırmaya engel olmak için metni sayfalara bölüyor. Ancak yine de çoğu sayfada uzun bir kaydırma alanı mevcut olabiliyor. Bu eklenti ile fareyi ekranın sağ üstüne götürdüğüzde çıkan "Scroll to top" düğmesine basarak anında ekranın üst bölümüne gidebilirsiniz.

3. Dropbox for Chrome

Dropbox, uzak bir sunucuda 2GB'lık ücretsiz alan sağlayan bir hizmet. Bu dosyalarınızı istediğiniz kadar PC arasında eşitlemenize de izin veriyor. Dropbox for Chrome ise Dropbox dosyalarınıza direkt olarak Chrome içerisinden erişmenize izin veriyor. Bu sayede Dropbox'u yüklemenize gerek kalmıyor.

PDF görüntüleme, Things to Do ve Google Scribe

Google Scibe eklentisi ile Scribe metin tahmin etme teknolojisini tüm web sayfalarına uygulayabilirsiniz

4. Docs PDF PowerPoint Viewer

Bu pratik eklenti ile herhangi bir PDF görüntüleyici uygulamasına gerek kalmadan PDF'leri rahatlıkla açabilirsiniz.

5. Things to Do

Things to Do, yeni sekme düğmesine bastığınızda açılan bir yapılacaklar listesi tutmanıza yardımcı oluyor. Tüm yapmanız gereken yeni bir sekme açmak ve 'Add'a tıklayarak ayrıntıları girmek.

6. Google Scribe

Google Scribe eklentisi, Google'ın yazarken ne yazacağınızı tahmin eden Scribe teknolojisini tüm web sitelerine uyguluyor. Eklenti, yazmaktan sıkılanlar için çok faydalı olabilir. Scribe'ı tüm metin kutucuklarında açabilir veya Ctrl+Shift+J kısayolu ile istediğinizde açıp kapatabilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum