Bilinen en eski Roma dönemi seks oyuncağı bu olabilir

2.000 yıl öncesine ait olan bu cisim, bilinen en eski Roma dönemi seks oyuncağı olabilir.

Arkeologlar, eski Romalıların fallik imgelerle ilgilendiklerini uzun zamandır biliyorlar. Erkek cinsel organı, sanat eserlerinde, dekorasyon ve şans tılsımı olarak sıklıkla görülüyor. Ancak arkeologların dikkatini çeken belirli bir gerçek boyutlu ahşap fallus, ilk olarak düşünüldüğü örgü aracı görevini sorgulamalarına sebep oldu.

University College Dublin yaptığı açıklamada, fallusun şimdiye kadar bulunan “en eski Roma seks oyuncağı” olabileceğini söyledi.

Ahşap eser 6,3 inç (16 santimetre) uzunluğunda ve neredeyse 2.000 yıl öncesine dayanıyor. 1992'de İngiltere'deki Vindolanda'nın Roma kalesindeki bir hendekte bulundu, ancak bilim insanları kısa bir süre önce onu yeniden değerlendirdiler. Bir dişbudak ağacından oyulmuş nesnenin, ayakkabılar, elbise aksesuarları ve küçük aletlerle birlikte bulunması, bir tür örgü yama aleti olduğunu düşündürmüştü.

University College Dublin ve Newcastle Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, Antiquity dergisinde bu ahşap cismin kullanılmış olabileceği üç olası yolu belirten bir çalışma yayınladı. Örgü aracı düşüncesinin en güçlü rakibi, cinsel bir araç olarak kullanılmasıydı.

Cisim, pürüzsüz bir yüzeye ve uçlarda belirgin aşınma desenlerine sahip. Sıklıkla kullanıldığına dair belirtiler gösteriyor. Nesnenin bu özellikleri, gıda içeriklerini veya tıbbi malzemeleri öğütmek için havan tokmağı olarak kullanılmasıyla tutarlı olabilir. Başka bir seçenek de, bir heykele veya binaya iliştirilmiş bir tılsım olarak yoldan geçenleri iyi şans için ona dokunmaya davet etmesi olabilir.

Araştırmacılar tahta nesnenin belli olmayan doğasını kabul ediyor ve eski vibratörlerden bahsetmenin modern izleyicileri rahatsız edebileceğini belirtiyorlar. Yazarlar, “Yine de, geçmişin maddi kültüründe dildoların ya da vibratörlerin varlığını ve cinsel uygulamaların tezahürünü kabul etmeye hazırlıklı olmalıyız” diye yazıyorlar.

Nesne İngiltere'deki Vindolanda müzesinde sergileniyor…

Sonraki Haber

Forum