En büyük çevre düşmanı biraz "yumuşak"
Plazma TV'lerin ve otomobillerin dünyaya verdiği zararı konuşuyoruz ama asıl tehlike farklı yerde...
Çevre kirliliği, küresel ısınma derken artık en duyarsız çevreler bile yaşamak için tek yerimiz olan dünyanın ömrünü birazcık daha uzatabilmenin yolunu arıyorlar. Tabii ki bu konuya kendini adamış olan bilim adamlarının ortaya koydukları gerçekler, ne yapıp, ne yapmamaları gerektiği konusunda onlara (ve bizlere) yol gösteriyor. Fakat bilim adamlarının son araştırmasında ortaya çıkan en büyük çevre düşmanı, hiç beklemediğimiz bir yerden çıktı; tuvaletten.
Hayır. İlk aklınıza gelen şey değil. Ondan bir sonraki aşamada kullandığımız, o çift katlı, bazen üzerinde desenler veya şekiller olan, yumuşacık tuvalet kağıtları. Her yıl sadece tuvalet kağıdı üretmek için sayısız ağıcın kesildiğini ortaya koyan araştırmacılar, tüketicinin tuvalet kağıdı endüstrisini daha da çevre düşmanı hale getirmek için adeta zorladığını ortaya koyuyor.
Tüketicilerin büyük kısmının daha yumuşak tuvalet kağıdı tercih etmesi, üreticilerin geri dönüşümlü kağıtları kullanmasını zorlaştırıyor diyen araştırmacılar, dünya çapında %100 geri dönüştürülmüş kağıttan üretilen tuvalet kağıtlarının pazar payının sadece %2 olduğunu söylüyorlar. Tüketicilerin her zaman geri dönüştürülmemiş, daha yumuşak tuvalet kağıtlarını tercih etmesi çevreye egzoz gazından daha fazla zarar veriyor.