Elon Musk'ın çılgın projesi: Şimdi de kendi şehrini kuruyor

Elon Musk, şimdi de yeni bir şehir kurmanın peşine düştü. Üstelik şehrin adı şimdiden belli: Snailbrook.

Söylentilere göre Elon Musk, işlerini ve çalışanlarını barındıracak bir şirket kasabası inşa etmeyi planlıyor. “Ütopik” olarak değerlendirilen bu şehrin Texas’ta kurulacağı ve adının Snailbrook olacağı söyleniyor.

Haberlere göre Musk, kasabayı Austin'in dışında, şu anda yapım aşamasında olan Boring ve SpaceX tesislerinin yakınında inşa etmeyi planlıyor. Facebook fotoğrafları, bölgede halihazırda bir dizi modüler ev, bir havuz, bir açık hava spor alanı ve bir spor salonu bulunduğunu ve şimdiden şu yazılı tabelaların asıldığını ortaya koydu: "Hoş geldiniz, snailbrook, tx, est. 2021."

Musk'ın planları arasında çalışanlarının yaşaması için bir yer inşa etmek ve onlardan bir ve iki yatak odalı evler için aylık yaklaşık 800 dolar talep etmek var. İşten çıkarıldıklarında veya istifa ettiklerinde binayı boşaltmak için 30 gün süreleri olacağı uyarısı da yer alıyor.  

Şirket kasabaları, işçileri için sözde ütopyalar yaratma konusunda uzun bir geçmişe sahip, ancak aynı zamanda işverenlerin ev sahibi, dükkân sahibi ve ihtiyaç duyulabilecek diğer her şey olduğu bir esir kampına benzeyen kasabalar da tasarlandı. Birçok kasaba kömür şirketleri tarafından inşa edildi ve işçiler genellikle yoksulluk ve istismar içinde yaşadı.

Sonraki Haber

Forum