Elon Musk, çalışanların evden çalışmasını istemiyor...

Evden çalışma sistemine karşı olduğunu net bir şekilde, defalarca ortaya koyan Elon Musk, Tesla çalışanlarından sonra şimdi de Twitter çalışanlarını üzdü.

Yeni Twitter CEO'su Elon Musk'ın, şirketi resmi olarak satın almasından bir hafta sonra, kalan tüm çalışanlarını ofise dönmeye zorlamayı planladığı bildiriliyor. Axios tarafından bildirilen karar, sosyal ağ devi aynı zamanda iş gücünün üçte birini işten çıkarmayı planladığı bir dönemde geldi. Bu işten çıkarma kararı, 3.700'e kadar çalışanını etkileyebilecek bir hareket olabilir.

Çalışanları ofise geri dönmeye zorlama kararı, Twitter'ın daha önce aldığı bazı kararlarla tamamen ters gözüküyor. Firma, Mayıs 2020'de çalışanlarına isterlerse ofise "asla" geri dönmek zorunda kalmayacaklarını söylemişti. Musk ise şirketlerinde uzaktan çalışma konusundaki hoşnutsuzluğunu daha önce birkaç kez açıklamıştı.

Haziran 2020'de Tesla personeline gönderilen dahili bir not, o sırada dünya genelinde yaşanan salgına rağmen, çalışanları 40 saatlik bir çalışma haftası için ofise dönmeye veya “başka bir yerde çalışmaya" çağırmıştı.

Twitter’ın Musk tarafından satın alınması şimdiden şirkette önemli değişikliklere yol açtı. Şirketin CEO'su Parag Agrawal ve baş hukuk görevlisi Vijaya Gadde de dahil olmak üzere, şirketin üst düzey liderlik ekibinin çoğu görevden alındı.

Uzaktan çalışmayı sona erdirme planları, şirketin iş modelini yenilemeye yönelik iddialı planlarla bağlantılı olabilir. Ama bu karar, çalışanların uzaktan çalışmaya izin veren işleri tercih etmeye devam ettiği bir dönemde geliyor. Linkedin tarafından yapılan küresel bir anket, esnekliğin tüm iş adayları için tazminat ve maaşın ardından üçüncü en önemli öncelik olduğunu söylüyordu.

Sonraki Haber

Forum