Eleman alımlarında gelinen son nokta!

Uzun süredir bilinen iş başvurularına elveda. Bakın işe girmek için nasıl bir eleman olmanız lazım..

Teknoloji firmalarının uzun zamandır eleman alımlarında kullandıkları standarta yakın prosedürler vardı. Bunların arasında en çok göze batan; en az iki yıllık deneyim ve C++ bilgisi yer alıyordu.

Son dönemlerdeyse bu arayış yerini çok daha farklı bir şekle bıraktı. Evet, yine aranan temel özellikler mevcut fakat artık HP, Cisco, Dell, EMC ve Oracle gibi teknoloji devi firmalar, yeni personel alımlarında başvuranların daha çok dugusal ve psikolojik durumlarına yöneliyorlar.

Firmalar yaptıkları mulakatlarda, başvuru sahiplerinin herhangi bir filmde ağlayıp ağlamadıklarını sormak yerine, filmden ne gibi bir anlam çıkardıklarını öğrenmeye çalışıyorlar. Bu durum da insanların genel olarak psikometrik yapıların öne çıkarıyor.

Firmaların böyle bir araştırma yapmalarındaki en büyük sebepse; başvuru sahiplerinin takım ile birlikte çalışıp, çalışamayacağını ölçmek olarak lanse ediliyor.

Kısacası; ne kadar yetekli olursanız olun, duygusal olarak gelişmiş bir insan değilseniz adı geçen firmalarda artık iş bulamıyorsunuz.

Sonraki Haber

Forum