Elektronik kağıt ürünleri piyasada
Sony'nin çıkardığı elektronik kitabından sonra Philips de kendi elektronik kitabını çıkardı.
İtalyan telefon operatörü Telecom Italia, Philips ile ortak ürettiği, cep telefonu boyutundaki elektronik kitabı Cellular Book'u 2007 yılı içinde piyasaya süreceğini Şubat ayında duyurdu ve üçüncü nesil GSM teknolojilerinin tanıtıldığı 3GSM konferansında cihazın tanıtımını yaptı.
Elektronik kitapların özelliği, e-ink firmasının geliştirdiği elektronik kağıt teknolojisini kullanıyor olması. Elektronik kağıt, kıvrılabilir, elastik bir ekran işlevi görüyor ve metin veya resimleri hiç enerji harcamadan sonsuza kadar gösterebiliyor. Sadece üzerindeki metinin veya resmin değişmesi gerektiğinde, küçük boyutlarda bir enerjiye ihtiyaç duyuyor. Bu özelliği sayesinde, akıllı cep telefonlarında veya avuç içi bilgisayarlarda olduğunun aksine, şarjının bitmesi endişesi taşımadan, ufak bir pil yardımıyla, onbinlerce sayfalık kitap, gazete, dergi veya çizgi romanı okumak mümkün oluyor.
SIM kartlı ilk elektronik kitap
Cihazın içinde bir SIM kartı bulunacak ve abone olunan günlük gazeteler, dergiler, harita üzerinde anı anına şehir trafiği bilgisi, satın alınan elektronik kitaplar GSM şebekesi üzerinden cihaza inerek okunmaya hazır halde okuyucusunu bekleyecek.
Telecom Italia Cellular Book sayesinde İtalya'da, kitapların, dergilerin hatta günlük gazetelerin 3G şebekesi üzerinden ceplere indirileceği pratik bir sistem oturtmaya çalışıyor. Philips ise Readius ismini verdiği rulo haline gelebilen elektronik kağıt tasarımını iki yıldan uzun zamandır geliştirmekteydi ve Philips'in tasarımı her fuarda büyük ilgi çekiyor, pratik kullanım bulacağı bir fırsat bekliyordu.
Sony Reader büyük ilgi görmüştü
Sony de geçtiğimiz aylarda, ABD'de 350 dolar fiyatla elektronik kitap ürünü, Sony Reader'i piyasaya sürmüştü. Aynı ürünün Japonca destekli ilk sürümü 2004 yılında Japonya'da piyasa çıkmış, binlerce kitabın download edilebilir elektronik sürümünün satışta olduğu Japonya'da büyük ilgi görmüştü.
Eğer İtalya'daki elektronik kağıt devrimi başarılı olursa, elektronik kağıdın tüm dünyaya yayılması bekleniyor.
Fiyatı: Beli değil
Bilgi için:www.polymervision.com