Eğer bozulursa, Samsung Galaxy Ring'i tamir ettirmeyi unutun

Samsung, merakla beklenen akıllı yüzüğü Galaxy Ring'i geçtiğimiz haftalarda duyurdu. Ama 400 dolar ödeyip bu pahalı yüzüğü alanlar için kötü bir de sürpriz var: Eğer bozulursa, akıllı saatinizi tamir ettirmeniz mümkün görünmüyor.

Samsung, Şubat ayında MWC 2024'te ilk kez gösterdiği akıllı yüzüğü Galaxy Ring'i yılın ikinci Unpacked etkinliğinde nihayet tanıttı.

Oura Ring gibi büyük isimlere sahip olan akıllı yüzük pazarında artık Samsung da kendi yüzüğüyle rekabet ediyor. Ama kullanıcıların keyfini kaçıracak bir de detay var.

Galaxy Ring arızalandığında ya da pili artık kullanılamaz olduğunda, tamir edilemeyecek. 400 dolarlık bu sağlık takip cihazını herhangi bir kullanıcı hatası nedeniyle bozmamaya özen gösterin çünkü tamir şansı hiç yok. 

Samsung Galaxy Ring'in sökülmesi sırasında araştırmacılar, cihazın bataryasına cihazı tahrip etmeden erişmenin imkansız olduğunu tespit ettiler. Yani bu cihaz, kapağı açılıp da tamir edilebilsin diye tasarlanmış bir cihaz değil.

Garanti kapsamı dışında kalırsa yandınız

Eğer garanti kapsamında bir sorun yaşarsanız, muhtemelen Samsung size yeni bir yüzük gönderecek. Garanti süresi bittikten sonra bir sorun yaşarsanız veya pili artık tükenmişse, geçmiş olsun.

Teknoloji dünyasının yeni "tamirat" anlayışının bu olduğu anlaşılıyor zira kısa süre önce de Google, 350 dolarlık Pixel Watch 3'ü tamir etmeyeceğini duyurmuştu. Samsung da muhtemelen Google gibi, garanti dışı sorun yaşanması halinde, müşterisine indirimli fiyattan yeni bir Ring satın alma fırsatı sunacak.

Sonraki Haber

Forum