Microsoft, EdgeOS isimli yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor olabilir mi?

Microsoft, Google'ın ChromeOS ile gittiği yolu takip ederek EdgeOS isimli bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor olabilir mi?

Twitter kullanıcısı FireCube, genellikle yaklaşan özellikleri sızdırdığı veya bazı ilginç Windows öğeleri yayınladığı için sosyal medyada oldukça popüler bir isim. Ancak aynı FireCube, geçtiğimiz günlerde kendisinden hiç beklenmeyen bir şekilde bir dizi sahte ekran görüntüsü yayınladı. Ekran görüntülerinde Windows 11 tabanlı "EdgeOS" işletim sisteminin Beta sürümü görülüyordu. Ancak açıklamasında, bunu kasıtlı olarak yaptığını ve muhtemel bir EdgeOS'un Google'ın Chrome OS'a gerçek bir rakip olarak çıkabileceğini göstermek için yaptığını söyledi.

Sahte EdgeOS ekran görüntüsü aşağıdaki gibi görünüyordu:

Ve sadece şaka amaçlı olsa da, Microsoft'un Edge web tarayıcı özellik seti ile ilgili son eylemleri aslında bir "EdgeOS" u oldukça inandırıcı kılıyor. Bunun nedeni, Microsoft’un Edge’e bir dolu ek ve belki de gereksiz özelliği son aylarda eklemesi. Bu yeni özellikler onu bir tür mini işletim sistemi haline getiriyor. 

Kısacası şu an için ortada bir EdgeOS yok. Ama Edge'in bugün geldiği noktaya baktığımızda, yakın gelecekte gerçekten ortaya çıkabileceğini düşünüyoruz.

Sonraki Haber

Forum