EA'den oyunculara "kazık!"

Eğer bir EA oyunu satın alıyorsanız, kabul ettiğiniz anlaşmadaki bu maddeye dikkat edin!

Bütün oyuncuların bildiği her oyunun bir kullanıcı sözleşmesi vardır, hani şu yazıları en aşağıya kadar çekip "kabul ediyorum" kısmını işaretleyip geçtiğimiz... Bu her ne kadar basit bir hareketmiş gibi gözükse de aslında o uzun metnin içerisinde birçok önemli nokta ve haklarımız bulunmaktadır.

Uzun süredir stabil olarak kullanılan bu anlaşma metni, Electronic Arts oyunları için artık aynı kalmayacak. Sony'nin başlattığı bu değişime ayak uyduran, hatta bu durumu daha da ileriye taşıyan EA, kullanıcıların firmayı herhangi bir şekilde yargıya götürecek bütün haklarını ellerinden aldı. Bütün bunları yaparken de bahane ettiği tek şey; korsan oyunculuk oldu.

Anlaşma şartlarında en çok dikkat çeken kısımlarsa şunlar oldu... haberimizin ikinci sayfasında...

İşte EA'in yeni anlaşması...

"17. Madde kapsamına girmeyen bazı sorun ve anlaşmazlıklar şunlardır.

Elinizde bulunan herhangi bir EA mülkiyet hakkının (Lisanslı EA ürünlerinden herhangi bir tanesi.) uygulamaya almak, korumak ya da geçerliliği ile ilgili yapılacak iddialar,

Yetkisiz oyun kullanımı, hırsızlık ya da korsan gibi durumlardan doğan durumlar,

Tüm bunlara ek olarak, bu anlaşma taraflardan herhangi birisinin küçük bir dava (Bu tazminat davası da olabilir) açmasını engelleyecektir.

17. Madde içerisinde kullanılan isimler ve yapılan atıflar; "EA", "siz" ve "biz" ilgili bağlı ortakları, acenteleri, çalışanları, yetkili ve yetkisiz tüm kullanıcılar dahil olmak üzere bu yazılımdan yararlanan herkesi kapsamaktadır."

Açıklamanın sonunda bu yeni belgenin Federal Tahkim Kanunu Madde 17'nin devletler arası ticaret için yapıldığına ve bu hüküm sürekliğine karar verdiğine de değinilmiş durumda. Yani EA'de iyiden iyiye işlerini sağlam kazığa bağlamanın derdine düştü. Keşke bunu yaparken bazı hakları da yok saymasa...

Sonraki Haber

Forum