Dyson 360 Vis Nav robot süpürge Türkiye’de satışa çıktı

Dyson, 360 derece görüş teknolojisine sahip Dyson 360 Vis Nav Robot Süpürge'nin Türkiye’de satışa çıktığını duyurdu. İşte yeni süpürgenin özellikleri...

Dyson Eş Zamanlı Konumlandırma ve Haritalama (SLAM) teknolojisiyle tasarlanan Dyson 360 Vis Nav akıllı süpürgenin Türkiye'de satışa çıktığını duyurdu. 

Nerede olduğunu hatırlayan, nereyi temizleyeceğini gören ve evin toz haritalarını oluşturabilen 360 derecelik bir görüş sistemine sahip süpürge, toz algılama, engellerden kaçınma ve duvar algılama gibi görevler için 26 sensörden veri toplayabiliyor.

Dyson 360 Vis Nav'ın birçoğu Dyson'ın İngiltere, Hullavington'daki yeni RDD (Araştırma, Dizayn ve Geliştirme) Robotik Merkezi'nde bulunan, İngiltere, Singapur, Filipinler ve Malezya'daki Dyson kampüslerindeki mühendislerden oluşan bir ekip tarafından geliştirildiği belirtiliyor.

Robot, evin panoramik görüntüsünü elde etmesini ve çevresini doğru bir şekilde algılamasını sağlayan balık gözü lens kullanan 360 derecelik bir görüş sistemi kullanıyor. Eş Zamanlı Konumlandırma ve Haritalama (SLAM) görüş sistemi, lensten gelen bilgileri işliyor ve böylelikle robot nerede olduğunu hatırlayarak nereyi temizlemesi gerektiğini biliyor.

Dakikada 110.000 devir sayısında dönen Dyson Hyperdymium motora sahip süpürge, temizlik için üç farklı özelliği bir araya getiren temizleme başlığı olan yeni üç işlevli silindir bir fırça ile geliyor. Sert zeminlerde büyük kirleri toplamak için yumuşak örgü naylon fırça kılları ve ince tozları temizlemek için anti-statik karbon fiber iplikler ve halıların derinine inmek için sert naylon fırça kılları bulunan bir başlığı bulunuyor. Ayrıca süpürgenin, açılabilir yan kanal sayesinde emiş gücünü otomatik olarak yönlendirerek, köşe ve duvar kenarlarını da temizliyebildiği iddia ediliyor. Belirtilene göre, duvarı takip eden sensörler robotun odanın kenarına kadar gelmesini ve duvarı takip ederek köşelerdeki tozu almak için uyarıcıyı devreye sokmasını sağlıyor.

Dyson 360 Vis Nav, gezinmek ve temizlik yapmak için MyDyson uygulamasıyla birlikte çalışıyor. Uygulamadaki özellikler arasında bölgeler oluşturma, özelleştirme ve zamanlama yer alıyor. Ev sahipleri evlerinde bölgeler belirleyebiliyor ve günün belirli saatlerinde temizlik yapılacak şekilde ayarlayabiliyor.

Ayrıca çift bağlantılı süspansiyon sistemine sahip Dyson 360 Vis Nav'ın 21 mm'ye kadar tırmanabildiği, 99 mm’lik boyutu ile kolayca mobilya altlarına girebildiği söyleniyor.

Sonraki Haber

Forum