Dolandırıcıları yakalamak için kendi kripto parasını yaptı

FBI, dolandırıcıları yakalamak için kendi kripto para birimini oluşturdu ve piyasaya sürdü. Dolandırıcıların yakayı ele vermesi ise pek uzun sürmedi.

FBI'ın, şüphelenilen dolandırıcıları takip edebilmek için kendi kripto parasını geliştirdiği ortaya çıktı. Oldukça ilginç olan bu fikir o kadar etkiliydi ki, üç farklı ülkede tutuklamalara yol açtı.

NexFundAI adlı Ethereum tabanlı bir araç olan FBI’ın para birimiyle ilgili haberler, geçtiğimiz Çarşamba günü ABD Adalet Bakanlığı’nın on sekiz kişinin “kripto para piyasalarında yaygın dolandırıcılık ve manipülasyon” nedeniyle suçlandığına dair duyurusunda yer aldı.

FBI, dolandırıcılıkların bir kısmının “wash trade” (sahte ticaret – sadece bir menkul kıymet veya diğer varlıklardaki işlem hacmini artırmak için yapılan işlemler) içerdiğini söylüyor. İşlem hacimlerinin artması genellikle bir varlığın büyüme beklentileri olduğu için ilgi gördüğünün bir göstergesi olarak görülüyor ve bu da fiyatların yükselmesine neden olabilecek bir sinyal olabiliyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun belirttiği üzere, iddia edilen bu tür planlar, “yatırımcı mağdurları, onlar için aktif bir işlem piyasasının sahte görüntüsünü yaratarak kripto varlıkları satın almaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

Kurbanlar varlığın yükselişte olduğuna inandırıldıktan sonra, dolandırıcılar kendi varlıklarını satarak büyük bir kar elde ediyor ve geri kalan herkes büyük bir zarara uğramış oluyor.

Bu planlara karıştığı iddia edilen kişiler geçtiğimiz hafta İngiltere, Portekiz ve ABD’nin Teksas eyaletinde tutuklandı. Dört sanık şimdiden suçunu kabul etti ve bir diğerinin de kabul etmeyi planladığı söyleniyor.

Sonraki Haber

Forum