Dokunmatiğin hakkını veren 5 mobil oyun!
Dokunmatik ekranla kontrolü eziyet olmaktan çıkaran, 5 başarılı Android ve iOS oyunu ile tanışın!
Tabletler ve akıllı telefonlar, her geçen gün daha güçlü bir hale geliyorlar. Oyun geliştiricileri ise ya eski oyunlarını mobil cihaza port ediyor, ya da sıfırdan yeni oyunlar geliştiriyorlar. Ancak bu oyunların çoğu, ekranın kenarlarında gösterilen sanal düğmelerle kontrol ediliyorlar. Ne yazık ki bu durum, oyun deneyimini pek de iyi etkilemeyebiliyor.
Ancak en iyi mobil oyunlar, dokunmatik ekranın gamepad olmadığının farkındalar. İşte dokunmatik ekranın nasıl kullanılacağını gösteren en iyi 5 Android ve iOS oyunu.
Monument Valley
3.99 dolar, Android, iOS
Sanat konusunda hiç de kıtlık çekmeyen oyunlardan olan Monument Valley'de ortamı değiştirerek bir çıkış yolu üretmeye çalışıyorsunuz. Bunun için ekrana parmağınızı sürerek örneğin köprüleri döndürüyor veya platformları yükseltiyorsunuz. Oynanış genellikle böyle devam etse de her yeni seviye, sizi meşgul edecek yeni mekaniklerle geliyor.
Leo's Fortune, Reaper
Leo's Fortune
4.99 dolar, Android, iOS
Play Store'da kontrol etme konusunda sıkıntı yaşayacağınız çok sayıda platform oyununa rastlayabilirsiniz. Ancak Leo's Fortune'da durum farklı. Oyun, gerçek düğmelerin yokluğunu bir dezavantaj olmaktan çıkarıyor. Ekranın herhangi bir yerine dokunup parmağınızı sola veya sağa çekerek geriye veya ileriye doğru hareket edebiliyorsunuz. Zıplamak için, ekranın sağ tarafını yukarıya sürüklemeniz yeterli oluyor. Leo'nun fizikleri ve yerçekimi, dokunmatik ekran için doğru seviyede.
Android'de 16-bit döneminin grafiklerini canlandıran birçok rol oynama yapımına rastlamanız mümkün. Ancak bu tür oyunların çoğu, fiziksel bir denetimin yokluğunu size hissettiriyorlar. Reaper'da ise böyle bir hissiyat yok. Leo's Fortune'da olduğu gibi parmağınızı sola veya sağa çekerek hareket edebiliyor, parmağınızı ekranın kenarına sürerek zıplayabiliyorsunuz.
Ancak Reaper'da oynanışı geliştiren birçok saldırı türü var. Dokunmatik ekran, bu hareketleri yapmanızı zorlaştırmıyor, aksine kolaylaştırıyor.
Horn ve République
Horn, üçüncü kişi gözünden oynanan, bir aksiyon-macera oyunu. Ancak konsollarda sıkça gördüğünüz oyunlara benzemiyor. Oyunu parmak hareketleriyle kontrol ediyorsunuz. Canavarları öldürmek için parmağınızı doğru zamanda, doğru yöne hareket ettirmeniz gerekiyor.
Parmak hareketleri yoluyla koşabiliyor, zıplayabiliyor ve tırmanabiliyorsunuz; yani oyunda bolca platform deneyimi ve gezinti sizi bekliyor.
Horn birkaç senelik bir oyun ve listemizin en eskisi. Ancak bu kadar süre içinde onun seviyesine yetişebilen sadece birkaç oyun görebildik.
République
2.99 dolar, Android, iOS
Gizlice ilerlediğiniz bu oyunda Hope adında bir kızı yönlendiriyor ve onu saklamaya çalışıyorsunuz. Göreviniz kızı çeşitli güvenlik kameralarından uzak tutmak. Oyundaki karakter modelleri, animasyonlar ve seslendirmeler, République'in büyük bir özenle hazırlandığını gösteriyor.
Tabletlerin çok iyi bir oyun deneyimi sunabileceğinin kanıtını arıyorsanız, République'i denemelisiniz.