Doğa Koleji öğrencileri keşifte!
Geleceğin liderleri olmaya aday öğrenciler, teknoloji merkezi Silikon Vadisini keşfettiler!
Geleceğin liderleri, Doğa Koleji Öğrenci Meclisleri, teknolojinin kalbi Silikon Vadisi'ni keşfe çıktı. IBM Innovation Center ve Intel Museum da teknoloji ile ilgili bilgileri birebir yerinde öğrenme fırsatı elde eden geleceğin liderleri; dünyanın en önemli şirketlerden biri olan Google'da üst düzey yöneticilerden girişimcilik, ticaret, üretim ve fikir gibi konularda eğitim aldı.
Lise düzeyine indirgenmiş bir üniversite MBA modeli olarak, sadece Doğa Koleji Anadolu Liseleri'nde uygulanan t-MBA, Türkiye'de uluslararası akreditasyona sahip tek k-12 eğitim modeli. t-MBA eğitim modeli kapsamında "Geleceğin Liderleri" olarak yetişen Doğa Koleji öğrencileri, eğitim ve iş hayatına dair deneyimler için Silikon Vadisi'ni keşfe çıktı.
"Geleceğin Liderleri", 20-30 Ocak 2015 tarihleri arasında bu yıl 3'üncüsünü düzenledikleri eğitim ve iş hayatına dair deneyim odaklı büyük teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapan Silikon Vadisi'ni yoğun bir program eşliğinde gezdiler. Öğrenciler, San Francisco'da bulunan; Google, IBM Innovation Center ve INTEL Museum'da teknolojik bilgileri, alanlarının uzman isimlerinden öğrenirlerken, Stanford Üniversitesi programı ile de yurtdışında üniversite hayatını deneyimleme fırsatı yakaladılar.
Google yöneticilerinden eğitim
Dünya devi şirketlerin araştırma merkezlerinin yer aldığı Silikon Vadisi'nde iş hayatını yerinde deneyimleme fırsatı yakalayan Doğa Koleji öğrencileri, Vadi'de bulunan dünyanın en önemli şirketlerden biri olan Google'ı da ziyaret etti. Öğrenciler buradaki üst düzey yöneticilerden "girişimcilik, ticaret, üretim ve fikir" gibi konulardan oluşan seminerde eğitim aldılar.
Google'ın çalışma sistemini yerinde inceleyen Doğa Koleji öğrencileri, buradaki üst düzey işleyiş modellerini öğrendikten sonra iş dünyasındaki eğlenceli ortamı da keşfetti. Çalışanlarla birlikte bina içerisindeki kaydıraklardan kayıp, bisiklet sürerek ve
kapsül şeklindeki uyku koltuklarında dinlenerek hayatlarının en farklı deneyimini yaşadılar. Öğrenciler ayrıca Google'ın bahçesinde bulunan 'Street Wiew' adlı arabayla da dünya üzerindeki birçok farklı yeri Google Maps üzerinden sanal olarak gezme imkânı buldular.
IBM'den Doğa öğrencilerine lansman!
Geleceğin liderleri Doğa Koleji öğrencilerinin Google'dan sonraki durakları ise bir başka teknoloji devi olan IBM (International Business Machines) şirketi oldu. IBM 100 yıllık deneyimi ile yenilikçi ürün yaratıcılığı ve pazara sundukları iş çözümleri hakkında bilgiler içeren, öğrencileri de sorularıyla sürece dâhil eden interaktif sunumlarıyla öğrencilere farklı bir deneyim yaşattı. IBM uzmanları tarafından verilen konferansta; insan beyninin teknolojiyle birleşmesiyle birlikte insanlarla bilgisayarlar arasında yeni bir ortaklık sağlayan bilişsel bir sistem olarak, IBM'in "Watson" adlı piyasaya yeni sürülen projesi de öğrencilerle paylaşıldı.
Intel Müzesi ile teknoloji tarihine kısa bir yolcu
Intel Müzesi ile teknoloji tarihine kısa bir yolculuk
Doğa Koleji öğrencileri, IBM ziyaretinin hemen ardından Intel Museum'a giderek teknoloji tarihinin dünü ve bugününü keşfedip, chip üretim süreci hakkında bilgiler alarak bu alanda yaşanan gelişmelere de tanık oldular. Ardından Silikon Vadisi teknoloji üssünü oluşturan, üst düzey yönetici kadroların da yetiştirildiği, dünyada saygınlığıyla bilenen, mükemmel kampüs ortamına sahip Stanford Üniversitesi'ni ziyaret ederek üniversite kampüs hayatını yerinde deneyimlediler.
Geleceğin liderlerine California State Üniversitesinde eğitim
Silikon Vadisi programı ile geleceğin liderleri, California State Üniversitesinde Doğa Kolejinin lise öğrencilerine uyguladığı t-MBA eğitim modeli çerçevesinde aldıkları; Girişimcilik, Liderlik ve Strateji Planlama ders içerikleri konularında da alanında uzman isimler tarafından eğitimler aldılar.
Seminer konuşmacılarından, Doç. Dr. Ekin Alakent, "Strateji Planlama" başlığı altında dev şirketlerin stratejik planlama konusundaki başarı öykülerini geleceğin liderlerine aktarırken; seminerin başka bir konuşmacısı Doç. Dr. Sinan Göktan ise "Girişimcilik ve Liderlik" konularını ele aldı. Göktan; Start Up ın ne demek olduğunu ve bugün başarıya ulaşmış dev şirketlerin Start Up çalışmalarını detaylı bir şekilde anlatarak, girişimciyle lider arasındaki ilişkileri öğrencilerle paylaştı.
Dünya'daki dev şirketlerin sürekli rekabet içerisinde olduğundan bahseden Prof. Dr. Levent Ertaul ise dev şirketlerin "Cyber" güvenliklerini anlattı ve öğrenciler dünyada yaşanan Cyber saldırılarının örneklerini ekranlarda canlı izleme fırsatı buldu. Ardından Google'da çalışan Onur Soysal da öğrencilerle reklamcılıkla ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Seminerin son konuşmacısı olan Gökhan Saldamlı ise öğrencilere Samsung'un üretmiş olduğu teknolojik aletlerden, cep telefonu güvenliğine, Android sisteminin mimarisinden ve Android işletim sisteminin nasıl kurgulandığından söz etti.
Liderlerden özel sunum
Geleceğin liderleri, Silikon Vadisi programları boyunca dünya devi şirketleri yerinde ziyaret ederek, orada çalışan, alanında uzman kişilerden deneyimlerini dinlemenin yanı sıra California State Üniversitesi'nde Dünya'daki dev şirketlerin başarılarının sırlarını öğrenerek bu eğitimlerden edindikleri pek çok kazanımlarla geri döndüler.
Geleceğin liderlerinin silikon vadisi kazanımları:
• Küresel vizyon,
• Dünya öğrencileri ile bir araya gelmek,
• Yabancı dilde kendini ifade etme becerisini geliştirmek,
• Küresel sorunları öğrenmek,
• Dünyanın önde gelen üniversitelerini ziyaret etmek,
• Sunum yeteneği edinmek,
• Uluslararası öğrenci meclisleri ile iletişim kurmak,
• Teknolojinin merkezinde yer almak,
• İletişim becerisi geliştirmek,
• Dünya devi şirketleri yakından tanıma fırsatı bulmak,
• Toplantı yönetimi ve atölye çalışması becerilerini
geliştirmek,
• Takım çalışmasını öğrenmek.