Dış mekandaki cihazlara kablosuz olarak elektrik aktarmak artık mümkün

Devrim niteliğindeki yeni bir enerji aktarım teknolojisi, elektriği camdan geçirerek dış mekan cihazlarınıza kablosuz olarak iletebiliyor.

Kaliforniya'da yaşayan bir mucit, evlerin dışında yer alan cihazlara kablosuz olarak güç aktarmanın oldukça iyi bir yolunu bulduğunu söylüyor. Bu inanılmaz teknoloji, kablosuz telefon şarj cihazlarında bulunan endüktif bağlantı teknolojisini temel alıyor ve elektriğin camlardan dışarıya taşınmasına yardımcı olmak için pencerenize takılabiliyor. Power Mole adı verilen bu devrimsel teknoloji, şu anda Kickstarter’da finanse edilme sürecinde.

Elbette camdan elektrik aktarma fikri yeni değil ancak cam pencerelerden geçen elektriğin kullanılması konusunda pek çok farklı sorun bulunuyor. Öncelikler, soğuk cam çok kötü bir iletken olduğundan dolayı, daha fazla elektrik aktarımı sağlamak için genellikle erime noktasına kadar ısıtılması gerekir.

Power Mole ise iki diskli bir sistem kullanıyor. Bu sistemde ana verici pencerenizin içine, alıcı ise dışarıya takılıyor. Daha sonra vericiyi içerideki bir prize taktığınızda, pencereden dışarıdaki cihaza 10 watt'a kadar elektrik taşıyabiliyor.

Mucit Peter Bevelacqua, insanların pille çalışan seçeneklere yönelmek veya duvarların içinden güç kablosu geçirmek zorunda kalmadan, güvenlik kameraları gibi dış mekan ekipmanlarını kurmalarını kolaylaştırmayı ümit ettiğini söylüyor. Power Mole, bu diğer yöntemler yerine yapışkan bant kullanılarak pencerenize ve ardından cihaza bağlanıyor.

Cihazın arkasındaki şirket Acqua Industries, cihazın 30 mm veya daha ince kalınlıktaki metalik olmayan herhangi bir malzemeden 10 watt’a kadar güç sağlayabileceğini söylüyor. Ayrıca cihazın Kickstarter sayfasında, manyetik ve elektrik alanlarının tehlikeli olmadığından emin olmak için FCC düzenleyici sınırları da dahil olmak üzere birçok güvenlik testinden geçtiği de belirtiliyor.

Power Mole, elektrik ve manyetik alanların tasarlandığı gibi davranıp davranmadığını tespit etmeye yardımcı olacak yerleşik sensörlere sahip olduğu için etrafındaki nesnelere bağlı olarak alanları gerektiği gibi kapatabiliyor. Yani, eğer etrafında metal bir cisim varsa, gereksiz ısı metalik nesneye aktarılmadan önce alanları devre dışı bırakıyor.

Bu etkileyici cihazın Kickstarter’da fon bulma çabası şimdilik başarılı olmuş gibi görünüyor, ancak kampanya halen yayında ve ilk üretim çalışmasının sadece birkaç ay içinde teslim edilmesi bekleniyor.

Sonraki Haber

Forum