Dikkatsizlik ünlü olmayla telafi olmuyor

Salma Hayek vakası teknoloji alanında bilgili olmanın ünlü/ünsüz herkese yarayabileceğini hatırlattı

Bir ünlünün e-postasına girmenin veya kişisel bilgilerine ulaşmanın çok zor olacağını düşünebilirsiniz. Ama geçtiğimiz günlerde çeşitli blog sitelerinde ortaya çıkan Salma Hayek'in e-postalarından ekran görüntüleri, onların da herkes gibi standart birer kullanıcı olduğunu ve basit hatalar yapabildiklerini gösteriyor.

Ünlülerin çoğunun e-posta servislerinde, isimlerine yakın e-posta hesapları var. Yazımızın kahramanı Salma Hayek'in de böyle bir hesabı olabileceğini düşünen biraz hınzır bir kullanıcı birkaç denemeden sonra Hayek'in "shayek@mac.com" adresine ulaşmış. E-posta hesabının parolasını bulması ise sandığından çok daha kolay olmuş. "Parola hatırlat" seçeneğine tıklayan hınzır kullanıcı, sistemin sorduğu "Doğum gününüz" sorusunu Vikipedi'nin yardımıyla kolayca cevaplamış. Ardından gelen hatırlatma sorusu ise hayranı olduğu oyuncunun filmlerini çok iyi bilen hınzır kullanıcımız için hiç de zor olmamış: En beğendiğim karakter. Oscar ödüllü Frida adlı filmdeki "Frida Kahlo" karakterini hatırlayan hınzır kullanıcımız bir anda kendisini oyuncunun e-postaları arasında bulmuş.

Salma Hayek'in bu olaydan çıkardığı ders ne olabilir bilemiyoruz ama bizim çıkardığımız ders parolaların ve hatırlatma sorularının önemli olduğu. Sonuçta ister ünlü olun isterseniz de sıradan bir insan, kişisel bilgilerinize ulaşılmasını engellemek için ilk yapmanız gereken parolalarınızı ve hatırlatma ipuçlarınızı daha zor bulunabilecek ve kişisel bir hale getirmek. Tabi burada Apple'ın parola sıfırlama işlevinin bu kadar basit oluşunu da eleştirebiliriz. Ama hatırlatma sorusunu ve cevabını bu kadar basit oluşturduktan sonra bütün suçu Apple'a yüklemek büyük haksızlık olur.

Sonraki Haber

Forum