Dikkat! Bu klozetin içinde kamera var ve yapay zekaya sahip

İşte size zor bir denklem: İçinde kamera olan, yapay zekalı bir klozete oturmak fikri rahatsız edici olabilir ama dışkınızı düzenli kontrol etmek sağlığınız için de çok faydalı olabilir. Peki bu durumda evinize kameralı bir klozet koyar mıydınız?

Bu tuvalet klozetinin dışkı fotoğraflarını çekmesi için içinde bir kameranın bulunması, hiç alışıldık bir durum değil. Aslında tuvalette bir kameranın bulunması toplum hafızasında çok rahatsız edici bir durum olarak bile kabul edilebilir. Ama sağlığını düzenli takip edenler şu anda kameranın ne işe yaradığını çoktan anlamış olabilirler.

Henüz test aşamasında olan bu klozet, içindeki dışkının fotoğraflarını çekiyor ve üzerindeki yapay zeka yardımıyla, dışkının durumundan kişinin bağırsak sağlığı hakkında tahminlerde ve tavsiyelerde bulunuyor.

Dışkının rengi, yoğunluğu, içinde kan olup olmaması, üzerindeki olası parazit yumurtaları gibi detayları fark edebilen bu yapay zeka aslında hastanelerde doktorlar tarafından yapılan gayta testlerini, evde yapılabilen pratik ve sürekli bir teste dönüştürmeye çalışıyor.

Ancak burada bir hatırlatma yapalım, hiçbir yapay zeka sistemi, bizzat doktor tarafından yapılacak testin yerine geçemez ve teşhis koyamaz. Bu tür sistemler ancak kullanıcıya genel bir bilgi vermek ve doktoruna başvurması için bir tür "alarm" olarak kullanılabilir.

Mobil uygulama üzerinden kontrol edilebilen kamera, teknik olarak klozetin içine bakıyor ve yakaladığı dışkı görüntülerini analiz ederek kullanıcının telefonuna gerekli uyarıları gönderiyor.

Kameralı ve yapay zekalı klozet henüz test aşamasında ama denemek isteyenler yaklaşık 450 dolar ödeyerek sipariş verebiliyorlar. Bu arada evet, ne düşündüğünüzü tahmin edebiliyoruz. Yapay zeka klozetlerin içine kadar resmen girmiş bulunuyor, artık Matrix'in gerçek olması sadece zaman meselesi...

Sonraki Haber

Forum