Denemeniz gereken 6 Gmail Labs eklentisi!

"Gmail bunları da mı yapıyormuş?" dediretecek 6 müthiş özellikle tanışmaya hazır mısınız?

Google'ın e-posta hizmeti Gmail'in gücüne güç katmanız Gmail Labs sayesinde mümkün. Gmail Labs bilindiği gibi Google tarafından sunulan ve Gmail'e çeşitli faydalı özellikler ekleyen bir hizmet. Ancak Labs'daki eklenti sayısının oldukça fazla olması bunların arasında kaybolmadan bir seçim yapmayı güçleştirebilir.

Zamanınız yoksa hiç üzülmeyin. Çünkü CHIP Online sizin için e-posta verimliliğinizi artıracak en vazgeçilmez 5 Gmail labs uygulamasını seçti. İşte sizler için seçtiğimiz en iyi 5 Gmail Labs eklentisi!

1. "İletiye Hızlı Göz At" (Message Sneak Peek)

Bu basit ancak faydalı eklenti, aldığınız her e-postayı açmanıza gerek bırakmıyor. Mesajın üzerine fareyle geldiğinizde mesajın içeriğini görebiliyorsunuz.

'Birden Fazla Gelen Kutusu' ve 'Resim ekleme'

'Birden Fazla Gelen Kutusu' ile birçok hesabı aynı yerden yönetebilirsiniz

2. "Birden Fazla Gelen Kutusu" (Multiple Inboxes)

Bu eklenti Gmail'de farklı hesaplarınızı yönetebilir ve hatta iletişim merkeziniz haline getirebilirsiniz. Eklenti, ana Gmail penceresinde ekstra e-posta listeleri göstermenizi sağlıyor. Eklentinin 'Önemli e-postalar' özelliği ile çalışmadığını söyleyelim. Bu nedenle hangisinin sizin için daha önemli olduğuna karar vermeniz gerekiyor.

3. "Resim ekleme" (Inserting Images)


Bazen düz bir metin istediğinizi anlatmaya yeterli olmayabilir. Bu durumda "Resim ekleme" eklentisini kullanarak resimleri kolayca ekleyebilirisiniz. Eklenti, sadece bir düğmeye tıklayarak harici bir URL'den veya bilgisayarınızdan resim eklemenize izin veriyor. Google Chrome veya Safari kullanıyorsanız bu eklentiye ihtiyacınız yok, bunun yerine resimleri Gmail penceresine sürüklemeniz yeterli.

'Hazır Yanıtlar' ve 'Geri Al'

'Hazır Yanıtlar' sizi aynı şeyi tekrar tekrar yazmaktan kurtarıyor

4. Hazır Yanıtlar (Canned Responses)

Sık sık aynı şeyleri yazdığınızı fark ettiyseniz Hazır Yanıtlar eklentisi sizi birçok sorundan kurtaracaktır. Eklentiyi etkileştirin ve sık sık tekrarladığınız mesajları ayarlayın. Bu mesajları artık sadece bir düğmeye tıklayarak gönderebileceksiniz.

5. Göndermeyi Geri Al (Undo Send)

Ağır bir dilde e-posta yazdınız ve Gönder düğmesine bastınız. Ama birden bunu yapmamanız gerektiğini düşündünüz. Gmail Labs 'Geri Al' özelliği sayesinde kendinizi kurtarmanız mümkün. Bir e-postayı gönderdikten sonra belirlediğiniz bir zaman dilimi (5, 10, 20, 30 saniye) içerisinde göndermeyi iptal edebilirsiniz.

'Özel Klavye Kısayolları'

Klavye kısayollarını özelleştirebilirsiniz

6. Özel Klavye Kısayolları (Custom Keyboard Shortcuts)

Gmail'inizde klavye kısayollarını kullanıyorsanız ve varsayılan klavye kısayollarını beğenmiyorsanız Özel Klavye Kısayollarını kullanarak Ayarlar sayfasından kendi kısayollarınızı belirleyebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum