DeLorean, etkileyici ve geleceğe göz kırpan iki yeni konsept aracını daha tanıttı

Bir dönemin efsane markası DeLorean, oldukça etkileyici (ve son derece sıra dışı) görünen iki yeni konsept aracını daha tanıttı.

Alpha5'in Pebble Beach'te prototip formundaki ilk kez görünmesinin ardından, DeLorean iki konseptini daha tanıttı. 2024 Alpha5 Plasmatail, grand tourer'ın vagon tarzı bir türevi ve 2040 Omega, markanın uzak geleceği hakkında düşünen fütüristik Baja tabanlı bir konsept.

Üretim için daha makul görünen ve kulağa hoş gelen konsept olan 2024 Alpha5 Plasmatail ile başlarsak, tamamen elektrikli temellerini ve çeşitli gövde panellerini normal Alpha5 ile paylaştığını, ancak farklı bir tavan çizgisi ve yeniden tasarlanmış bir arka kısmı olduğunu görüyoruz.

Kasası, sportif görünümünden ödün vermeden daha pratik bir hatchback yapıya sahip. Eğimli arka cam, bir tavan spoyleri ile kaplanırken, belirgin arka omuzlar, tam genişlikte üç seviyeli LED arka lambalar ve belirgin difüzör, tarzını coupe tarzı grand tourer'dan alıyor. Farklı gövde stiline rağmen DeLorean, markanın imzası niteliğinde olan büyük martı kanatlı kapıları da burada kullanıyor.

DeLorean, yeni gövde stilinin, depolama alanını arttırırken aynı yolcu kapasitesini koruduğunu söylüyor. İç mekanın fotoğrafları yayınlanmış değil, ancak büyük olasılıkla dört ayrı koltuk, dijital bir kokpit ve yükseğe monte edilmiş yüzer bir orta konsol ile Alpha5 ile benzer olduğu tahmin edilebilir.

DeLorean Omega

İkinci konsept otomobil olan DeLorean Omega’ya baktığımızda ise, 2040 yılı için tasarlanmış bir off-road aracı görüyoruz. Şirketin söylediğine göre, Omega “baja temalı off-road yarışları temelinde tasarlandı” ve “geleneksel otomotiv tasarımından bir sapmayı” temsil ediyor. Bu araç, fütüristik stil ipuçlarıyla en hafif tanımlamada “ilginç” olarak tanımlayabileceğimiz bir görsel tasarıma sahip.

Omega, coupe tarzı tavan çizgisi, martı kanatlı kapılar, yerden yüksekliği ve devasa tekerlekleri ile aerodinamik bir siluete sahip. Lastikler ve jantlar entegre, gövdeden dışarı LED ışıklar çıkıyor, tamponlar küçültülmüş ve görünür yan camlar bulunmuyor. Arka ön camdaki altıgen şekilli elemanlar 2020 Mercedes-Benz Vision AVTR konseptine benzerken, bazı süspansiyon bileşenleri açığa çıkıyor.

Omega sadece bir tasarım çalışması olarak görülüyor, ancak Alpha5 Plasmatail konsepti, normal Alpha5'ten birçok devam eden parçaya sahip olduğundan potansiyel olarak bir üretim modelinde gelişebilir. DeLorean Alpha5'in piyasaya sürülmesi 2024'te planlanıyor ve şirket, yakın gelecekte diğer üretim modellerinin de ekleneceğini öne sürüyor.

Sonraki Haber

Forum