Daha güvenli bir Firefox için indirin!

Firefox'un güvenlik sırrı NoScript eklentisiydi. Şimdi kritik bir eklenti daha geldi; indirin!

Mozilla Firefox için geliştirilen, çok yararlı bir güvenlik eklentisiyle tanışın: Fireshark

Websense'ten Stephen Chenette tarafından geliştirilen ücretsiz bir analiz aracı olan FireShark, zararlı yazılımları tespit etmekte kullanılıyor.

Chenette br güvenlik araştırmacısı ve Black Hat güvenlik konferansında duyurduğu bu araç, iyi siteler ile kötü siteleri ayırt etmeye yarıyor.

Hackerların en son yöntemlerinden biri olan ve standart güvenlik yazılımları tarafından tespit edilemeyenleri tespit ediyor.

İndirin, deneyin

Ağın şemasını çıkartıyor

Fireshark, internet tarayıcının trafiğini yakalayıp olayların kaydını alıyor. Daha sonra içeriği indirip riski olup olmadığını anlamanızı da sağlıyor.

Özellikle bir siteden diğerine yönlendirmeler, içeriğin analizi, zararlı kod enjeksiyonu analizi gibi yönleri çok güçlü. Bu eklenti siteleri tarayıp, kullanıcıları tehlikelerden koruyor.

Yapımcısına göre Fire Shark'ın farkı yüksek hassasiyeti. Sanal bir ortamda test yapıyor ve güvenle kullanılabiliyor. Sanal bilgisayar kum havuzu sayesinde tehlikeli uygulamalar bulaşamıyor.

Sonuçta son 1 yılda zararlı kod enjekte eden site ve saldırı sayısının yüzde 225 arttığı düşünülürse daha güvenli bir Firefox için önemli bir eklenti. Bir sonraki NoScript olabilir mi, bunu zaman gösterecek.

Download: Fireshark

Sonraki Haber

Forum