CrowdStrike özür dilemek için insanlara hediye gönderdi, ama kimseyi inandıramadı

Dünyada uçuşların ve bankaların donmasına neden olan skandal güncelleme hatasıyla Windows işletim sistemlerini çökerten CrowdStrike, çabaları için çalışanlara ve iş ortaklarına teşekkür etmek istedi ve hediye kartı gönderdi. Ama bu hediye kartları yeni bir garip olaya daha sahne oldu.

Geçen hafta yaşanan CrowdStrike kesintisi dünyanın önemli bir bölümünü mavi ekran kabusuyla tanıştırdı. Windows işletim sistemleri mavi ekran vererek kapandı ve yeniden açılmayı reddetti.

Siber güvenlik şirketi, son olarak sorunu düzeltmek için gayret sarf eden çalışanlarına Uber Eats hediye kartıyla teşekkür etmeye çalıştı. Ancak dağıtımında da bazı sorunlar yaşandı.

CrowdStrike Salı günü “takım arkadaşlarına ve ortaklarına” 10 dolarlık bir Uber Eats hediye kartı göndermeye çalıştı. Bu hediye kartı, bankalar, hastaneler, havayolları ve daha fazlası için bilgisayar sistemlerini kilitleyen küresel kapanma ve “19 Temmuz olayının neden olduğu ek iş” için özür dileme girişimiydi.

Bazıları hediye kartını Uber Eats'te kullanmaya çalıştığında, kartın iptal edildiğini söyleyen bir ekranla karşılaştı. CrowdStrike ise Uber'in yüksek kullanım oranları nedeniyle bu kartı bir dolandırıcılık olarak işaretlediğini söyledi. Yani neredeyse tüm dünyanın dijital güvenliğinden sorumlu olan bir şirket, gönderdiği hediye kartının dolandırıcılık girişimi olmadığını, kartları satın aldığı şirkete bile anlatmayı başaramadı.

Ne olmuştu?

CrowdStrike, dev hava yolları veya bankalar gibi kurumlarda çalışan güvenlik uygulamalarını geliştiriyor. Bu uygulamalar için yüklediği bir güncellemenin hatalı olması nedeniyle, kurumlardaki Windows 11 işletim sistemleri 19 Temmuz günü çökmüş, uçaklar havalanamamış, bankalar çalışamamış, insanlar kredi kartlarından alışveriş yapamamıştı, hastanelerde bazı ameliyatlar iptal edilmişti.

Sonraki Haber

Forum