CR-Z: Honda rakiplerini geride bıraktı...

Honda, Wolkswagen ve Peugeot'dan daha hızlı çıktı: İşte tüm detaylarıyla muhteşem CR-Z...

Wolkswagen ve Peugeot firmalarının hybrid coupe modellerini açıklamasına Honda hemen karşılık verdi. Geçtiğimiz sene Detroit Motor Show'da tanıtılan Honda CR-Z, piyasaya diğer firmaların hybrid coupelerinden daha önce sunulacak.

Honda'nın Insight modelinin tek kapılı spor bir versiyonu olarak tasarlanan CR-Z'de 1.5 i-Vtec motor ve bunu destekleyen 13.8 beygirlik (10.3KW) bir elektrik motor bulunuyor. Honda'nın Integrated Motor Asist teknolojisi iki motoru birleştiriyor. Böylece araç hybrid araçların sıkıcılığından kurtularak daha spor bir hale dönüşüyor.

Henüz performansı hakkında çok fazla bilgi verilmese de aracın 122 beygir gücüne ve 128lb/ft torka sahip olması bekleniyor. Honda'nın resmi olarak açıkladığı performans sonuçları yakıt tüketimi ve Co2 emisyonuyla ilgili. Araç bir 1 galon benzin ile 90.77 kilometre yol alırken, kilometrede 117gram karbondioksit üretiyor.

Honda aracın manuel vitesli bir modelini de üretmeyi planlıyor. 2010'da piyasaya çıkması planlanan CR-Z'ın fiyatı ise henüz belli değil.

Sonraki Haber

Forum