Elektrikli araçlara doğru hızla ilerleyen bir dünyada, elektriklenme sırası ikonik otomobil Corvette'e geldi

Chevy'nin performans ve hız ile özdeşleşen ikonik otomobili Corvette de elektrikli araçlar kervanına katılmak için hazır...

Chevy'nin en ikonik arabalarından biri, EV dönüşümü geçirmek için hazır gibi görünüyor. GM, tamamen elektrikli bir Corvette geliştirdiğini ve 2023'te "elektriklenmiş" bir versiyonun piyasaya sürüleceğini onayladı.

Otomobil üreticisi bu konuda fazla bilgi vermedi ve ön izleme olarak eklenen video bile herhangi bir ipucu sunmuyor. Yine de Corvette’in benzinle çalışan Amerikan spor arabalarıyla eş anlamlı olduğu ve artık elektriklenme için öne çıkan bir modele dönüşmesin büyük bir adım olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Corvette EV’nin tamamen şaşırtıcı olmadığı kesin. GM, 2035 yılına kadar tüm seçeneklerini yalnızca EV'lerden oluşturmayı planlıyor ve Corvette’in bu geçiş sonrasında varlığını koruması sadece elektrikli bir sürüm ile mümkün olacaktı. Chevy'nin spor coupe'sinin elektrikli versiyonu, içten yanmalı motor severleri üzebilir, ancak Porsche Taycan ve hatta Ford'un Mustang Mach-E GT'si gibi rakip EV’leri düşünen müşterileri firmaya çekebilir.

Şu anda GM'nin elektriklenme çabaları hemen her segmente yayılıyor. Kamyonetleri sevenler için Silverado EV, lüks alıcılar için Cadillac Lyriq ve gelecekteki Blazer ve Equinox modelleriyle ana akıma hitap ediyor. Bu açıdan bakıldığında, Chevy'nin imzası niteliğindeki aracının geleneksel motorları terk etmesi an zaten meselesiydi.

Sonraki Haber

Forum