Çöken iPhone 16'ları kurtarmak, işte bu kadar kolay olacak

Apple'ın iOS 18 ve iPhone 16'lara eklediği yeni bir özellik, telefonunuzun çökmesi ya da tepkisiz kalması durumlarda sizi büyük bir dertten kurtarabilir.

iPhone 1'lar yavaş yavaş kullanıcıların eline geçmeye başladı ancak çok az sayıda da olsa bazı kullanıcılar iPhone 16'nın kilitlenmesi ve tepki vermemesi gibi sorunlar yaşayabiliyor. 

Böyle bir iPhone 16'ya sahip olacak kadar şanssızsanız, onu geri yüklemenin olağan yolu Mac'inize veya PC'nize bağlamak ve kurtarma aygıt yazılımını oradan telefonunuza aktarmak olacaktır. Ama bu zahmetli bir yol olabilir. Ayrıca o sırada bilgisayarınıza erişiminiz de olmayabilir. 

İyi haber şu ki, iPhone 16 serisindeki herhangi bir cihazı Kurtarma Modu'nu yükleyip başka bir iPhone veya iPad'in yanına yerleştirerek geri yükleyebileceksiniz. Bu ikincil cihaz, yeni bir iOS aygıt yazılımı kopyası indirecek ve bunu kablosuz olarak bozuk cihaza yollayacak.

iPhone 15 sahipleri; hemen heveslenmeyin

Bu, geri yükleme işlemini çok daha basit hale getiriyor. Çalışan bir kablo bulmanıza veya aygıtınızı bir bilgisayara bağlamanıza gerek kalmıyor; yani artık masanızdan uzaktayken veya yoldayken bir Mac veya PC'ye erişiminiz olmadığında iPhone'unuzu geri yükleyebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra, bir Apple Store'a veya üçüncü taraf onarım merkezine gitmek zorunda kalmayacağınız için zamandan ve potansiyel olarak paradan da tasarruf edebileceksiniz.

Bu yöntem sayesinde teorik olarak iOS 18'i çalıştıran iki cihaz birbirinin kurtarıcısı olabilecek. Ancak şimdilik sadece iPhone 16'ları kurtarmak mümkün. Bunun nedeni, iPhone 16 telefonların, ana iOS bölümü önyüklenmemiş olsa bile kurtarmayı yönetebilen özel bir kurtarma bölümüyle birlikte gelmesi. Ancak eski iOS cihazlarında bu özellik bulunmuyor. Dolayısı kilitlenmiş iPhone 15'inizi bu yöntemle kurtaramazsınız.

Sonraki Haber

Forum