Coinbase CEO’su: Brezilya ve Arjantin Bitcoin’i Düşünmeli

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Brezilya ve Arjantin'in Bitcoin’i düşünmesi gerektiğini söyledi.

Kripto para sektöründe birçok önemli isim kripto para birimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunuyor. Çıkan haberlere göre kripto para borsası Coinbase CEO’su Brian Armstrong da Brezilya ve Arjantin Bitcoin’e geçmeyi düşünmesi gerektiğini söyledi.

Küresel jeopolitiğin değişen dinamikleri ve ABD’nin artan borcunun ortasında, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler ticareti gerçekleştirmek için USD dışında alternatif bir para birimi arıyor. Uzmanlar Bitcoin’in uzun vadede doğru çözüm olduğunu söylüyor.

Brian Armstrong, Bitcoin’e geçmenin doğru seçenek olabileceğini öne sürdü. Bitcoin’in merkezi olmayan defteri ve arz sınırı, onu bir değer deposu haline getirir ve herhangi bir merkez bankasına bağımlılığı azaltır. Armstrong konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Bitcoin’e geçmeyi düşünüp düşünmeyeceklerini merak ediyorum. Brezilya ve Arjantin Bitcoin’e geçmeyi düşünmeli

Arjantin Ekonomi Bakanı Sergio Massa ise "Mali konulardan ekonominin büyüklüğüne ve merkez bankalarının rolüne kadar her şeyi içeren ortak bir para birimi için gerekli parametreleri incelemeye başlama kararı alınacak. Ticaret entegrasyonu için mekanizmalar üzerinde çalışılacak" ifadelerini kullandı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum