Çinli öğrencileri Apple'ı dolandırdılar...

Çinli öğrencileri Apple'ı sahte iPhone'lar ile dolandırdılar...

İddialara göre Oregon'da okuyan bir çift Çinli mühendislik öğrencisi, Apple'ı yüzbinlerce dolar dolandırdı.

Yangyang Zhou ve Quan Jiang, Hong Kong'tan binlerce sahte iPhone'u 2017 Nisan ayında başlayan dolandırıcılığın bir parçası olarak ABD'ye götürdüler. İddiaya göre bu sahte telefonları, açılmadıklarını söyleyerek Apple'a gönderdiler ve buna karşılık firmanın garanti sistemi çerçevesinde yeni ve gerçek iPhone'lar aldılar. Daha sonra da bu gerçek cihazlar yurt dışına gönderilerek yüzlerce dolara satıldı ve Jiang ile Zhou da bu satışlardan belirli bir pay aldılar.

Mahkeme belgelerine göre 3069 garanti talebinden 1493'ü yeni bir iPhone verilmesi ile sonuçlandı ve Apple, bunun sonucu olarak 895.800 dolar kaybettiğini tahmin ediyor. Mahkemede belirtilene göre ikili ABD'de öğrenci vizesi ile bulunuyorlardı. İddiaya göre Zhou Oregon Devlet Üniversitesi'ne gidiyordu ve sahte telefonları ABD'ye götürmek ve gerçek olanları yurt dışına göndermek ile sorumluydu. Linn Benton Community College öğrencisi olan Jiang ise iddiaya göre Apple ile anlaşmaları yapan kişiydi ve yeni telefonları ya direkt olarak kendisi ya da internet üzerinden istiyordu. Gerçek iPhone'lar Çin'e gönderildikten sonra beraber çalıştıkları bir kişi Jiang'ın annesine ödeme yapıyor ve o da parayı Jiang'ın hesabına yatırıyordu.

Belgelerde görünene göre ikili, gümrük görevlilerinin Apple logosuna sahip şüpheli kargoları durdurarak kontrol etmesi ile ortaya çıktılar...

Sonraki Haber

Forum