Çin yanlışlıkla kendini ele verdi!

Çin'in karanlık ve çirkin yüzü sonunda ortaya çıktı; hem de kendi televizyon kanallarında!

Uluslar arası pek çok siber saldırının arkasında Çin'in olduğu çok uzun zamandır konuşuluyor ama şimdiye kadar bunu destekleyecek somut bir kanıt elde edilemedi. Ama sonunda dünyanın en gelişmiş ülkelerinin yapamadığı Çin yaptı ve ele geçirilmiş IP adresleri ile gerçekleştirdiği iddia edilen saldırılar ile Çin siber ordusu arasındaki bağlantıyı kendi elleri ile yayınladı. Üstelik TV'de!

Çin tarafından hazırlanan bir belgeselde 6 saniye boyunca gösterilen bir yazılım Çin ordusunun nasıl siber saldırılar yaptığını gösteriyor. Bu sayfada da gördüğünüz ve söz konusu belgeselden alınan ekran görüntüsünün üst tarafında "Saldırılacak Hedefi Seçiniz" yazıyor. Hemen altında ise saldırının gerçekleştirileceği IP adresleri sıralanıyor. Kullanıcının seçtiği IP adresi olan 138.26.72.17 ise Çin'e değil, Birmingham'daki Alabama Üniversitesi'ne ait bir adres. Alt bölümdeki hedefler arasında ise Çin kökenli ruhani bir öğreti olan Falun Gong'a ait web siteleri yer alıyor.

Çin tarafından geliştirilen bu siber saldırı aracına ait ekran görüntüleri, siber saldırılar ile Çin arasındaki bağlantı ile ilgili olarak bugüne kadar elde edilmiş en somut kanıtlar olarak kabul ediliyor.

Sonraki Haber

Forum