"Çin'in neden yaptığını bilmiyoruz"

Çin'in interneti alt üst eden "kazası" gizemini koruyor, uzmanlar konu hakkında işte böyle diyor!

8 Nisan'da Çin Telekom'un internetin neredeyse tüm trafiğini kendisine yönlendirmesi dünyada büyük yankı bulmuştu. Sibersuç uzmanlarına göre Çin'in "kazayla" dediği bu olay aslında hiç de kazayla olmadı. 18 dakika boyunca gerçekleşen bu olay, Amerikan ordusunun internet trafiğinin, bazı sivil ağların ve batıdaki bazı ülkelerin trafiğinin yüzde 15'inin Çin'e yönelendirilmesiyle gerçekleşmişti.

Bunun bir kaza olmadığını belirten uzmanlar, olayın nasıl olduğunu bilse de, neden Çin'in böyle bir girişimde bulunduğu konusunda bir fikirleri yok. Olay şu şekilde gerçekleşmişti; bildiğiniz gibi internet trafiği o an hangi ağın erişimi daha kolay ve hızlıysa ona doğru yönlendiriliyor. Çin Telekom dağıtıcılarından gönderilen mesajda ise, en hızlı ağ kanallarının kendisi olduğu söylenmiş ve tüm trafik Çin'e yönlenmişti.

Tabii ki Çin buna kaza dese de 18 dakikada gelen tüm verileri de böylece toplamış oldu. Amerika hükümeti bu olayın çok büyük bir sorun olmadığını söylese de, neden Çin'in böyle girişimde bulunduğunu bilmediklerinden yakındı.

Sonraki Haber

Forum