Çin'i karıştıran iddia: Hayvanat bahçesindeki bu canlı ayı mı, yoksa insan mı?
Çin'deki bir hayvanat bahçesi, arka ayakları üzerinde durduğu bir videonun viral olmasının ardından, bir insanı Malaya güneş ayısı gibi giydirdiği iddiasıyla eleştirilere maruz kaldı.
Çin'deki bir hayvanat bahçesi, ziyaretçilerin bazı ayıların davranışlarının bir insana çok benzediğini iddia etmesinin ardından, Malaya güneş ayılarının kostüm giymiş insanlar olmadığını kanıtlamakta zorlanıyor. Angela adlı ayının sosyal medyada paylaşılan ve viral olan videosunda, arka ayakları üzerinde durduğu ve oturup uzaklaşmadan önce izleyicilere baktığı görülüyor.
Doğudaki Zhejiang eyaletinde bulunan Hangzhou Hayvanat Bahçesi, videonun bir ayıya ait olduğu konusunda ısrar ederek, bu ayıların insanların görmeye alışkın olduğu ayılardan daha küçük olduğunu söyledi. Arka ayakları üzerinde durduklarında güneş ayılarının boyu sadece 129 cm ve bu da onları, çoğunluğu 279 cm olan türlerinin en küçüğü yapıyor.
Hangzhou Hayvanat Bahçesi, geçtiğimiz hafta sonu sosyal medya hesabından, ayının ağzından "bazı insanlar benim bir insan gibi durduğumu düşünüyor ve görünüşe göre beni o kadar da anlamıyorsunuz" diye yazdı. Ayı Angela'nın bakış açısından konuşan paylaşım şöyle devam etti: "Daha önce bazı turistler benim bir ayı olamayacak kadar küçük olduğumu düşünmüşlerdi. Tekrar vurgulamak zorundayım: Ben bir Malaya güneş ayısıyım! Siyah bir ayı değil! Köpek değilim! Bir güneş ayısıyım!"
Malaya güneş ayılarının arka ayakları üzerinde durması alışılmadık bir durum değil. Çünkü bu, daha yüksek bir yere ulaşmalarını ve çevrelerini daha iyi gözlemlemelerini sağlıyor.
Hangzhou Hayvanat Bahçesi'nden bir çalışan, Pekin'deki bir TV kanalına Angela'nın insan olmadığını söyledi. "40 santigrat derece yaz sıcağında, deri ve kürk giysili bir insan birkaç dakika içinde bayılır," diyen çalışan, dublör kullanmanın devlete ait hayvanat bahçelerinde zaten mümkün olmadığını sözlerine ekledi.
Ancak, konu Çin olduğunda, Angela'nın insan olduğuna dair şüpheler tamamen yersiz değil. Zira Çin'deki bazı hayvanat bahçeleri,buna benzer işler yapmakla suçlanıyor. 2019 yılında, doğudaki Jiangsu eyaletinde özel sektöre ait bir safari parkı, orangutan kılığına girmesi için bir insanı işe almasının ardından tepki görmüştü. Hayvanat bahçesi daha sonra bunun 1 Nisan şakası olduğunu iddia etmişti.