Çikolata için şifrenizi verir miydiniz?

Birisinin şifresini ağzından almak aslında sanıldığı kadar zor olmayabilir.<br />

Infosecurity Europe'un yaptığı piyasa araştırmasında, bir paket çikolata kullanılarak Londra'nın kalabalık bir tren istasyonunda, yüzden fazla çalışandan şifreleri, doğum tarihleri ve diğer gizli bilgilerini istendi. Şaşırtıcı şekilde, kadınların %45'i şifrelerini verirken, erkeklerde bu oran %10'da kaldı.

576 ofis çalışanı arasında yapılan araştırmanın çarpıcı sonuçları var. Infosecurity Europe, çekici görünen araştırmacıları bünyesine katarak bu araştırmayı Londra tren istasyonunda gerçekleştirdi. Çalışan erkek ve kadınlardan, çikolata karşılığında kendilerinden herhangi bir gizli bilgisi istendi; bu bir şifre, doğum tarihi ya da daha özel bir bilgi olabilir.

Uzaktan bakıldığında kimsenin şifresini vermeyeceği düşünülebilir, ancak durum hiç de sanıldığı gibi değil.
Çalışan kadınlar arasında yapılan araştırmada, şifrelerini veren kadınların oranı %45'e kadar çıktı. Erkeklerin ise sadece %10'u bir bar çikolata için şifresini vermeyi kabul etti. Şifrelerini vermeyen çalışanlardan ise, daha farklı ama gizli kalması gereken bilgileri istendi.

İçlerinden sadece biri bu soruları yanıtlamak istemedi: "Ben bir devlet departmanında çalışıyorum ve kimseye şifremi vermem sözkonusu olamaz, bu benim işime mâl olabilir."

Yapılan bu araştırma da ortaya koyuyor ki, yüzünü ilk defa gördükleri birisinin sorularına bir çikolata karşılığında yanıt veren insanlar, yakınlarındaki insanlardan daha fazla zarar görebilir.

Sonraki Haber

Forum