Cihazı kapatıp açmak neden çoğu zaman işe yarar?

Teknik sorunların çoğu bazen cihazı kapatıp tekrar açarak çözülebilir. Peki bu durumun nedeni ne? Bir Reddit kullanıcı basit bir örnekle açıklıyor.

Muhtemelen çok kez duymuşsunuzdur. Bir cihazda sorun yaşanıyorsa bazen kapatıp açmak sorunu giderir. Peki, bu pratik yöntem neden işe yarıyor?

Reddit kullanıcısı KDY_ISD bu durumu basit bir şekilde şöyle açıklıyor ve karmaşık bir açıklama yerine bir örnek kullanıyor: Bir şehirde gezinmek .

  • Pek çok dolambaçlı sokakları olan büyük, eski bir şehirde yaşadığınızı hayal edin. Evinizden markete gitmek istiyorsunuz. Yolun bir yerinde dikkat etmiyorsunuz ve yanlış bir dönüş yapıyorsunuz .

  • Şimdi kayboldunuz. Hiçbir binayı tanımıyorsunuz. Hangisinin size daha çok yardımcı olacağını düşünüyorsunuz: Daireler çizerek koşmak mı yoksa sihirli bir şekilde evinize geri ışınlanmak ve zaten bildiğiniz yoldan başlamak mı?

  • Güç döngüsünün (Power Cyling) yaptığı şey budur. Bir tür soruna yakalanmış bir cihazı alır, alır ve başlangıç ​​çizgisine geri koyar: Bundan sonra ne yapmam gerektiğini biliyorum.

Sonraki Haber

Forum