CIES hesaplamasına göre Dünya Kupası'nın favori sıralaması

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda sürpriz sonuçlara sahne oluyor. Uluslararası Spor Araştırmaları Merkez (CIES) Etki Puanı hesaplamasına göre 21 Kasım'da dünya kupasındaki favori sıralamasını yapmıştı. Favori sıralaması şöyle:

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES) Futbol Gözlemevi araştırma ekibi, Etki Puanı metriklerini kullanarak FIFA Dünya Kupası 2022 takımlarını, en yüksek puan alan oyunculardan en düşük puan alan oyunculara dayanan bir seçimle sıralıyor. Brezilya, hem seçilen tüm futbolcuları hem de en yüksek Etki Puanına sahip 11 futbolcuyla favori listesinin zirvesinde yer alıyor.

Araştırmada oyuncuların son 365 günde katıldığı maçların ortalama seviyesi, aynı zaman aralığında oynanan resmi oyun dakikaları ve saha performansları ele alınarak CIES'in geliştirdiği role dayalı yaklaşımla oluşturulan puanlama baz alınıyor.

İspanya, seçilen tüm oyuncular dikkate alındığında Brezilya'nın arkasında 2. sırada yer alırken, en iyi on saha oyuncusu ve kalecinin ortalama Etki Puanı dikkate alındığında bu kez Fransa 2. favori konumuna geliyor. İngiltere, Portekiz, Almanya, Arjantin, Hollanda, Belçika ve Hırvatistan da yüksek Etki Puanı ortalamasına sahip. 

İşte CIES puanlamasına göre ilk 15:

Sonraki Haber

Forum