Chrome, 2018'de Reklam Engellemeye Başlıyor

Chrome'un can sıkan web reklamlarına dur diyeceği kesinleşti. Peki bu ne zaman olacak; nasıl gerçekleşecek?

Google, yaptığı duyuruyla belirli web sitelerindeki reklamların tamamını önümüzdeki seneden itibaren engelleyeceğini duyurdu.

Google'ın Chrome'a kendi reklam engelleyicisini ekleyeceği dedikoduları aylardır yapılıyordu. Resmi duyuru, reklam bölümü kıdemli başkan yardımcısı Sridhar Ramaswamy'den geldi.

"Çevrimiçi içerik oluşturucularının büyük çoğunluğu, reklamdan gelir elde ediyorlar" diyerek reklamın önemini kabul eden Ramaswamy, buna karşın can sıkan, içeriği görmeyi zorlaştıran reklamların kullanıcıları reklamları engellemek zorunda bıraktığını söyledi. Google, hem yayıncıların hem de ziyaretçilerin kabul edebileceği bir yaklaşım sergileyecek. Coalition for Better Ads'a katılan firma, sitelere "Better Ads Standards" ile en iyi reklam davranışları için genel tavsiyelerde bulunacak.

Better Ads Standarts'ın kötü reklam örnekleri arasında kendi kendine açılan reklamlar, otomatik oynayan sesli ve videolu reklamlar, geri sayımlı reklamlar var.

Wall Street Journal'a konuşan kaynaklara göre Google, reklam engelleyicisini kullanmadan önce sitelere en az yarım yıl süre veriyor. Siteye göre reklam engelleyicisi varsayılan olarak çalışacak ve reklam engelleyicisinden çok filtre görevini görecek.

Sonraki Haber

Forum